Крамбл із пряними фруктами: рецепт від Лізи Глінської
Крамбл із пряними фруктами — ідеальний осінній десерт, який дуже простий і швидкий в приготуванні та прекрасно смакує з глінтвейном. Своїм рецептом поділилася суддя «МастерШеф»-9 Ліза Глінська. Покроковий рецепт крамблу з пряними фруктами читайте в матеріалі.
Інгредієнти для крамблу:
- цукор — 60 г
- вершкове масло (кубики холодного) — 70 г
- борошно — 80 г
- сіль
Приготування:
- Змішати всі інгредієнти до стану «крихти».
- За бажання можна додати подрібнений обсмажений горіх (30 г).
- Викласти отримані «крихти» на пергамент і прибрати в морозильну камеру на 15—20 хвилин.
- Тепер можна випікати в розігрітій до 170 градусів духовці від 10 до 15 хвилин. Все залежить від розміру «крихти».
- У процесі випікання я її перемішую, щоб крамбл пропікався рівномірно.
Інгредієнти для пряних фруктів:
Загальна вага 400 грамів. Це може бути мікс із персиків, слив, абрикосів, груш, яблук. Можна навіть трохи ягід додати.
- цукор — 50 г
- вершкове масло — 30 г
- чорний ром (куантро, бренді або коньяк) — 20 мл
- прянощі: порошок кориці, імбиру, ваніль, аніс, мускатний горіх
Приготування:
- Приготуйте мікс із прянощів, які любите найбільше.
- На сковороду висипаємо цукор, доводимо до стану темно-коричневої карамелі, додаємо вершкове масло і ром.
- Засипаємо фрукти, нарізані невеликими шматочками.
- Додаємо прянощі.
- Томимо фрукти на середньому вогні, щоб вони стали м’якшими.
- Подаємо пряні фрукти з остиглим хрустким крамблом.
Смачного!
Джерело: Instagram — lizaglinskaya