Шева Дімарик: Після вильоту з «МастерШеф. Професіонали» я відкрив для себе весь світ кулінарії
Дмитро Шевченко більше відомий глядачам «МастерШеф. Професіонали» як Шева Дімарик. Кулінар знайшов спільну мову з усіма учасниками на проекті та завжди прислухався до порад і критики суддів. Шефи зазначили, що Діма вірив у свої сили і ніколи не здавався. Про емоції, здобутки та плани на майбутнє читайте в інтерв’ю з Дмитром Шевченком.
Шево, яке випробування на «МастерШеф. Професіонали» ти ніколи не забудеш?
Найяскравіший день, який я ніколи не забуду, — це випробування в школі, коли ми годували дітей. Як зараз пам’ятаю: я тоді готував спагетті з вишневого соку. Коли згадую це випробування, то до цього дня мурашки по шкірі бігають від радості. Це було незабутньо! Стільки емоцій, скільки отримав від дітей, я ще ніколи не відчував.
Якби ти міг повернутися в тиждень вильоту, надів би чорний фартух на Аліка Мкртчяна?
У мене була можливість надіти на Аліка чорних фартух і я навмисно для цього взяв його у команду, щоб злити. Але все ж не зміг перебороти себе і вчинити гидко. У результаті надів на себе і програв. Якби була можливість змінити своє рішення тоді, то все одно не змінив би нічого. Але от у самій битві чорних я б хотів переграти ситуацію. Тоді я дуже розгубився і приготував неналежну страву. У цей момент я б повернувся, але, як то кажуть, після бійки кулаками не махають… Але я б помахав.
Ти згоден з вердиктом суддів? Як сприйняв критику?
Вердикт суддів був суворий, але справедливий. А з приводу критики, то я ставлюся позитивно до неї завжди. Для мене критика є стимулом руху вперед, адже без критики в моєму житті я б не сформувався як особистість.
Розкажи, як змінилося твоє життя після вильоту з «МастерШеф. Професіонали»?
Я почав розуміти, що і як мені робити у своїй кулінарній подорожі. Почав серйозно ставитися до своєї роботи на кухні і став ще більш вимогливим до себе. Після вильоту з «МастерШеф. Професіонали» я відкрив для себе весь світ кулінарії. Я усвідомив, що багато чого не знаю і не вмію. На проект я прийшов простим кухарем, а зараз прагну до того, щоб стати найкращим шеф-кухарем. Зараз я багато вчуся, практикуюся, спілкуюся з шеф-кухарями з різних міст і думаю, що в найближчі пару років про мене почують не тільки як про учасника «МастерШеф. Професіонали», а як про сильного шеф-кухаря нашої країни.
Що тебе надихає на створення кулінарних шедеврів?
Мене надихає бажання втілити неможливе. Я вважаю, що необхідно прагнути виключно до чогось недосяжного. Коли заходжу на кухню і у мене немає замовлень, то я не граю на телефоні, не сиджу з кухарями в курилці, а беру продукти і починаю щось готувати. Нехай у мене вийде погана страва сьогодні, нехай моя ідея не пролізе завтра, але я не буду опускати руки. Я буду старатися і йти до своєї мрії, адже тільки віра в себе може мене надихати.
Що можеш порадити людям, які мріють спробувати свої сили на кухні «МастерШеф»?
Передусім — не розслаблятися, не зазнаватися і не думати, що все класно, якщо ти вже учасник «МастерШеф». Також, коли перебуваєш на кухні проекту, бути максимально зібраним і не хвилюватися, бути впевненим у своїх діях. Коли знімальний день закінчився, насамперед говориш «Окей, Google» — і погнав вчити страви французької, італійської, та й не важливо, якої саме кухні. Просто вивчай максимально все, а кулінарні навички на кухні «МастерШеф» знадобляться, без сумнівів!