«МастерШеф. Професіонали» випуск 11: кулінари поділилися своїми лайфхаками
В 11 випуску кулінари «МастерШеф. Професіонали» у форматі відеоблогу поділилися своїми лайфхаками. Їх простоту і дієвість оцінила головна порадниця країни Надя Матвєєва. Про кулінарні лайфхаки від учасників «МастерШеф. Професіонали» читайте в матеріалі.
Лайфхак № 1. Пароварка в домашніх умовах
Що робити, якщо немає пароварки? Зробити її самому! Беремо фольгу і робимо з неї невеликі кульки. У сковороду наливаємо воду і засипаємо туди кульки з фольги. Потім ставимо тарілку з продуктом, який хочемо приготувати на пару, і накриваємо кришкою. Для приготування овочів на пару буде достатньо 5–7 хвилин.
Лайфхак № 2. Як видалити кісточку з авокадо?
Щоб зберегти гарну форму авокадо і дістати з нього кісточку, необхідно направити ніж на тверде ядро і насадити його на лезо. Потім однією рукою міцно тримаємо половинку з кісточкою, а другою акуратно прокручуємо ніж. Один легкий рух і ви зберегли красиву форму авокадо і витягли кісточку.
Лайфхак № 3. Як прибрати кісточки з перцю чилі?
Щоб витягти всі до єдиної гострі кісточки з перцю чилі, необхідно потерти його в руках по всій довжині кілька секунд. Потім беремо чилі за попку і гарненько струшуємо, щоб всі кісточки від’єдналися від м’якої частини. Відрізаємо попку і легким рухом витрушуємо всі кісточки.
Лайфхак № 4. Як вичавити сік з лимона без соковижималки?
Лимон притискаємо до дошки і катаємо його по всій поверхні. Після цього беремо шпажку або зубочистку і робимо біля попки лимона досить великий отвір. Беремо мисочку для фрешу, перевертаємо лимон і вичавлюємо з нього сік без особливих зусиль.
Лайфхак № 5. Що робити, щоб не темніло авокадо?
Після того, як ви розрізали авокадо, воно досить швидко починає темніти. Щоб цього не відбувалося і плід презентабельно виглядав протягом тривалого часу, протріть його лимонним соком.