Олександр Маслов: Як кухар я вже заіржавів
Першим учасником, який залишив кухню «МастерШеф. Професіонали», став Саша Маслов. Хлопець з першого дня вразив суддів своєю захопленістю, зацікавленням та любов’ю до кулінарії. Але це не допомогло йому продовжити боротьбу за головний приз проекту. Як це — залишити кухню «МастерШеф. Професіонали» першим? Що завадило продовжити боротьбу і які плани на майбутнє? Читайте в інтерв’ю з Олександром Масловим.
Сашко, розкажи про найяскравіший день на «МастерШеф. Професіонали».
Найяскравіший день — це виліт. Його можна назвати як найрадіснішим, так і найсумнішим, дивлячись як проаналізувати цю ситуацію. Я мало часу провів на проекті, тому найяскравішим був саме цей день.
А чи хотів вчинити інакше, щоб залишитися на проекті і пройти далі?
Ну, я б не брав участі цього року, а прийшов би наступного разу. Зараз розумію, що я не кухар, а більше керівник і підприємець. Як кухар я вже трохи заіржавів, і це було видно.
Більше на тему: Тест: хто ти з суддів «МастерШеф. Професіонали»?
Чи згоден з вердиктом суддів? Як сприйняв отриману критику?
Насправді, цілком нормально і адекватно. Я був дуже розгублений і не зміг у потрібний момент зібратися. Через це у мене не вийшло належним чином приготувати страву, яка змогла б здивувати своїми смаковими якостями. Тому судді тоді все правильно сказали.
Розкажи, після вильоту з проекту чи встиг відкрити щось нове для себе у світі кулінарії?
Багато що змінилося з моменту мого вильоту. До свого меню я додав поленту з білим шоколадом. Також заглибився у тонкощі приготування турнедо Россіні та опанував тонкощі просмажування та використання олії. У цілому, я вважаю, що прогрес не стоїть на місці. Тому все, що пов’язано з кухнею і тенденціями її розвитку, дуже важливо постійно відстежувати і вивчати.
А як змінилася твоє кулінарне життя після проекту?
Взагалі, мій рід діяльності останні 3 або 4 роки пов’язаний більше з підприємництвом. Зараз ми запускаємо другу точку на Оболоні, і я є безпосереднім власником цього бізнесу.
Більше на тему: Володимир Ярославський: де навчався суддя «МастерШеф. Професіонали»
Не думав про повернення на «МастерШеф. Професіонали» у наступному сезоні?
Не знаю, подумаю, подивлюся. У кулінарному мистецтві потрібно буде ще набратися знань та вмінь. Може, для шоу підприємців я підходжу більше.
Сашко, що можеш порадити людям, які мріють спробувати свої сили на кухні «МастерШеф»?
Я раджу гарненько подумати про місце кулінарії в їхньому житті. Якщо не зовсім впевнені у своєму бажанні або є сумніви хоча б на 0,5%, то не варто йти. Але якщо це 10 з 10, ви готові йти стрімголов, не жаліти ніг, рук та викластися на 100500 мільйонів відсотків — цей проект однозначно для вас.