Морквяний торт від Максима Пустовіта
28.02.2019
Морквяний торт асоціюється з осінню не лише за кольором, а й за смаком. Таку страву можна їсти цілий рік, але саме в цю пору вона додає особливої атмосфери. Покроковий рецепт приготування морквяного торта від учасника «МастерШеф»-8 Максима Пустовіта знайдете в матеріалі.
Інгредієнти
(на торт із двох коржів діаметром 20 см):
Для коржів:
- Натерта морква — 90 г
- Яйце — 3 шт.
- Білий цукор — 120 г
- Коричневий цукор — 120 г
- Рослинна олія — 190 г
- Волоські горіхи — 150 г
- Борошно — 210 г
- Сода — 4 г
- Розпушувач — 5 г
- Сіль — 1–2 г
- Мелена кориця — 4 г
- Мелений мускатний горіх — 1–2 г
- Цедра 1 апельсина
- Апельсиновий сік — 25 мл
Крем-чиз (для двох коржів):
- Вершковий сир — 200 г
- Вершкове масло — 100 г
- Цукрова пудра — 180–190 г
- Ванільний екстракт або паста — 1 ч. л.
Більше на тему: Вівсяне печиво: 5 елементарних рецептів від учасників «МастерШеф»
Приготування:
- Почистити моркву і натерти на дрібній тертці (вибирайте солодку моркву).
- Змішати окремо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, мускатний горіх, корицю, сіль і добре разом просіяти.
- Волоські горіхи підсушити на сковорідці, після чого дрібно нарубати (в пудру подрібнювати не потрібно, щоб шматочки відчувалися). Додати горіхи до сухих інгредієнтів і відставити.
- У чашу міксера відправити яйця і цукор, добре збити. Потім тонкою цівкою додати рослинну олію. Коли все добре перемішається, додати апельсинову цедру, моркву та апельсиновий сік.
- Ввести сухі інгредієнти і довго не змішувати, щоб маса була пишною.
- Форми змастити вершковим маслом і розділити тісто на дві частини. Випікати при 175 градусах близько 27 хвилин.
- Поки коржі холонуть, зробити крем-чиз. У чашу кинути вершкове масло кімнатної температури і збити до кремоподібного стану, додати вершковий сир, теж кімнатної температури, і цукрову пудру, трохи ванільного екстракту. Збити все до однорідності, але не перебивати.
- Зібрати торт. Покривати з боків не обов’язково, прикрасити можна волоським горіхом.
Смачного!