Мармелад «Обліпиха-ананас-яблуко» від Єлизавети Глинської
Мармелад — солодощі, які люблять і діти, і дорослі. Покроковий рецепт мармеладу «Обліпиха-ананас-яблуко» від переможниці «МастерШеф»-2 Єлизавети Глинської допоможе вам приготувати смачний десерт! Подробиці знайдете в матеріалі.

Інгредієнти:
Яблучне пюре — 200 г
Ананасове пюре — 200 г
Обліпихове пюре (без кісточок) — 150 г
Цукор — 610 г
Яблучний пектин — 16 г
Сироп глюкози — 140 г
Лимонна кислота — 5 г
Вода — 1 ст. л.
Більше на тему: Кому азарт зніс дах і залишив ні з чим у 13 випуску «МастерШеф»-8
Приготування:
- Очистити яблука від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками, залити водою і варити до м’якості.
- Злити воду, перебити яблука блендером до стану пюре.
- З’єднати яблучне, ананасове і обліпихове пюре. Додати цукор і сироп глюкози, трохи прогріти.
- У мисці змішати пектин і цукор, влити 1/3 теплого пюре, перемішати вінчиком і повернути в сотейник до решти пюре. Перемішати. На середньому вогні, помішуючи, варити до 108 градусів. Стежити, щоб пюре не пригоріло.
- Розчинити лимонну кислоту в 1 ст. л. води. Коли градус досягне 108, зняти з вогню сотейник і влити цю кислу воду в пюре, перемішати.
- Відразу залити гарячий мармелад у форми. Змащувати форми нічим не потрібно.
- Залишити мармелад при кімнатній температурі на 8–12 годин.
- Перед подачею обваляти мармелад в дрібному цукрі.
