Торт «Литвинка»: рецепт від Тетяни Литвинової
Тетяна Литвинова, суддя «МастерШеф», провела на своїй кухні кулінарний експеримент, результат якого перевершив всі очікування! Тетяна спекла торт, жартівливо названий разом із чоловіком «Литвинка». «Він соковитий, з різницею в текстурі через горіхи, з карамельно-квітковою ноткою через мед, з шоколадним смаком і приємною вершкової кислинкою через крем. А ще він простий в приготуванні: 1 година часу і 5-6 годин на пропитку», — ось що пише про своє творіння Тетяна в Instagram. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт «Литвинка» за рецептом Тетяни Литвинової.
Інгредієнти для тіста:
- яйце — 1 шт.
- мед — 100 г
- вершкове масло — 100 г
- цукор — 1/2 склянки
- волоські горіхи (обсмажені і подрібнені) — 125 г
- розпушувач — 11 г
- борошно — 2 склянки
Інгредієнти для крему:
- сметана 20% або грецький йогурт 10% (холодний) — 1 л
- какао-порошок — 2 ст. л.
- цукор — 1 склянка
Інгредієнти для глазурі:
- червона смородина — 400 г
- цукор — 2 ст. л.
- агар-агар — 1 ч. л.
- вода — 50 мл
Читайте також: Підлітки наступають: 31 cічня виходить новий сезон «МастерШеф»
Спосіб приготування:
- З’єднайте всі інгредієнти і замісіть тісто. Розділіть на 4 частини, замотайте кожну харчовою плівкою і охолодіть протягом 30-40 хв.
- Розкачайте тісто між листами пергаменту, підрівняйте края за допомогою будь-якого круглого предмета, наприклад, тарілки. Також виріжте отвір діаметром 3-4 см в центрі за допомогою чарки або склянки.
- Випікайте до золотистого кольору при 180°C.
- З обрізків вийде ще й п’ятий корж, який можна сформувати руками і підрівняти качалкою.
- Всі інгредієнти для крему збивайте вінчиком на високій швидкості 10 хв.
- Нанесіть трохи крему на блюдо перед тим, як покласти перший корж.
- Сформуйте торт.
- Отвір в центрі повністю заповніть кремом.
- Приготуйте глазур: проваріть смородину протягом 5 хв, протріть через сито і знову поверніть у сотейник. Додайте цукор і агар-агар. Дайте покипіти 1-2 хв, постійно помішуючи. Вилийте суміш у ємність і дайте застигнути, після чого перебийте занурювальним блендером із водою.
- Вирівняйте торт кремом, за допомогою тильного боку ножа або ж спатули.
- Нанесіть глазур на пропитаний, добре охолоджений торт.
- Прикрасьте торт фруктами.
- Замість глазурі можна прикрасити какао-порошком за допомогою сита, а зверху і по бортах — горіхами.