
Ще задовго до того, як у всьому світі почався кулінарний бум, Тетяна Литвинова знала про смачну їжу все. І тут немає нічого дивного, адже майбутня суддя проекту «МастерШеф» на СТБ народилася і виросла в Одесі. Там була така традиція: з усіх квартир люди виносили різні кулінарні шедеври та влаштовували мало не щотижня застілля прямо у себе у дворі.
Тетяна з дитинства хотіла якось виділятися, тому зробила ставку на свій високий зріст та зайнялася волейболом. Ставши кандидатом у майстри спорту, Тетяна Литвинова планувала пов’язати все своє життя зі спортом. Однак її мати, стурбована тим, що кожна друга волейболістка народжує за допомогою кесаревого розтину, вмовила доньку залишити секцію. Після школи Тетяна вступила до інституту харчової промисловості, а після другого курсу перевелася на заочне відділення та вирішила заробляти гроші.
Амбіційна дівчина влаштувалася в приватну компанію, що торгувала касовими апаратами. Почавши працювати простим бухгалтером, Тетяна незабаром дослужилася до директорського крісла. Розпізнавши в собі підприємницьку жилку, Тетяна почала торгувати духовками та холодильниками. Вона скопила трошки грошей, взяла в борг суму, якої їй не вистачало у чоловіка-бізнесмена та відкрила свій власний ресторан, зробивши акцент на залі з професійним караоке. За короткий термін заклад обігнав усіх конкурентів та набув такої популярності, що в результаті був знищений пожежею загадкового походження.
Приблизно в цей час у гості до Тетяни Литвинової заглянула стара подруга, яка була приємно здивована стравами, які господиня приготувала на швидку руку. З подачі цієї подруги Тетяна зважилася пройти кастинг на посаду кулінарного експерта шоу «Все буде добре». Звичайні сирники, политі секретним соусом, справили на керівництво проекту незабутній ефект. Тетяна стала регулярно з’являтися у випусках тележурналу, де завжди радувала глядачів не тільки рецептами смачних страв, але й особливим позитивним настроєм, з яким вона, точно кулінарна фея, пурхала біля плити.
Закономірним розвитком кар’єри Тетяни Литвинової на СТБ стала пропозиція увійти до складу журі проекту «МастерШеф». Тепер вона взяла на себе роль такого собі містка між філософом високої кухні Ектором Хіменес-Браво та «великим інквізитором» Миколою Тищенко.
Кулінарний експерт зізнається, що робота на ТБ доставляє їй одне задоволення. Колеги по знімальному майданчику називають Тетяну батарейкою. А сама вона зізнається, що заряджається енергією, просапуючи бур’яни в городі, гуляючи по рідній Одесі, купаючись у Чорному морі, купуючи собі новий одяг та займаючись вечорами улюбленим видом рукоділля – декупажем.