Десерт «Три молока»: рецепт від Анастасії Кобиляцької
Переможниця «МастерШеф» Анастасія Кобиляцька на одному з конкурсів приготувала улюблений десерт Ектора Хіменеса-Браво «Три молока». Суддя зізнався, що точно такий же десерт йому в дитинстві готувала мама. А страву Насті Ектор назвав настільки смачною, що навіть слів не дібрати! Читайте в нашому матеріалі, як приготувати десерт «Три молока» за рецептом Насті Кобиляцької.
Інгредієнти для бісквіта:
- яйця — 3 шт.
- борошно — 125 г
- цукор — 100 г
- ваніль — за смаком
Інгредієнти для крему «Муслін»:
- молоко — 125 мл
- жовтки — 2 шт.
- цукор — 2 ст. л.
- ваніль — за смаком
- кукурудзяний крохмаль — 13 г
- вершкове масло — 100 г
Інгредієнти для крему зі згущеного молока:
- вершкове масло — 120 г
- згущене молоко — 60 мл (або за смаком)
Інгредієнти для крему «Шантільї»:
- вершки 33% — 150 мл
- цукрова пудра — 50 г
Читайте також: Переможниця «МастерШеф» (Підлітки на Кулінарному випускному): інтерв’ю з Настею Кобиляцькою
Спосіб приготування:
- Приготуйте бісквіт. З’єднайте яйця з цукром і все збийте міксером так, щоб маса збільшилася втричі та побіліла.
- Просійте борошно в 3 етапи і введіть в яєчну масу, перемішуючи знизу вверх.
- Застеліть деко пергаментним папером і вилийте бісквіт. Розрівнювати по всьому деко не потрібно. Просто надайте форму прямокутника. Випікайте при 180 °C до готовності.
- Приготуйте крем «Муслін». Підігрійте молоко в сотейнику. В окремій мисці збийте жовтки з цукром і крохмалем. Потім поступово введіть гаряче молоко в яєчну суміш і активно перемішайте вінчиком. Поверніть крем назад до молока, що залишилося, і уварюйте. Додайте ваніль і шматочок вершкового масла. Дайте охолонути.
- Збийте добіла м’яке вершкове масло і введіть поступово холодний заварний крем. Ще раз збийте крем.
- Приготуйте крем зі згущеного молока. Збийте м’яке вершкове масло добіла і введіть згущене молоко, не припиняючи збивання.
- Приготуйте крем «Шантільї». Збийте добре охолоджені вершки і поступово введіть цукрову пудру.
- Зберіть десерт. У стаканчик покладіть корж бісквіта і добре просочіть його вершками. Зверху покрийте кремом «Муслін» і знову покладіть просочений бісквіт. Далі — крем зі згущеного молока, просочений бісквіт і крем «Шантільї».
- Прикрашайте м’ятою або за смаком.
Читайте також: Торт «Рив’єра»: рецепт від Анастасії Кобиляцької