МастерШеф

Десерт «Три молока»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

Переможниця «МастерШеф» Анастасія Кобиляцька  на одному з конкурсів приготувала улюблений десерт Ектора Хіменеса-Браво «Три молока». Суддя зізнався, що точно такий же десерт йому в дитинстві готувала мама. А страву Насті Ектор назвав настільки смачною, що навіть слів не дібрати! Читайте в нашому матеріалі, як приготувати десерт «Три молока» за рецептом Насті Кобиляцької.

три молока

Інгредієнти для бісквіта:

  • яйця — 3 шт.
  • борошно — 125 г
  • цукор — 100 г
  • ваніль — за смаком

Інгредієнти для крему «Муслін»:

  • молоко — 125 мл
  • жовтки — 2 шт.
  • цукор — 2 ст. л.
  • ваніль — за смаком
  • кукурудзяний крохмаль — 13 г
  • вершкове масло — 100 г

Інгредієнти для крему зі згущеного молока:

  • вершкове масло — 120 г
  • згущене молоко — 60 мл (або за смаком)

Інгредієнти для крему «Шантільї»:

  • вершки 33% — 150 мл
  • цукрова пудра — 50 г

Читайте також: Переможниця «МастерШеф» (Підлітки на Кулінарному випускному): інтерв’ю з Настею Кобиляцькою

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте бісквіт. З’єднайте яйця з цукром і все збийте міксером так, щоб маса збільшилася втричі та побіліла.
  2. Просійте борошно в 3 етапи і введіть в яєчну масу, перемішуючи знизу вверх.
  3. Застеліть деко пергаментним папером і вилийте бісквіт. Розрівнювати по всьому деко не потрібно. Просто надайте форму прямокутника. Випікайте при 180 °C до готовності.
  4. Приготуйте крем «Муслін». Підігрійте молоко в сотейнику. В окремій мисці збийте жовтки з цукром і крохмалем. Потім поступово введіть гаряче молоко в яєчну суміш і активно перемішайте вінчиком. Поверніть крем назад до молока, що залишилося, і уварюйте. Додайте ваніль і шматочок вершкового масла. Дайте охолонути.
  5. Збийте добіла м’яке вершкове масло і введіть поступово холодний заварний крем. Ще раз збийте крем.
  6. Приготуйте крем зі згущеного молока. Збийте м’яке вершкове масло добіла і введіть згущене молоко, не припиняючи збивання.
  7. Приготуйте крем «Шантільї». Збийте добре охолоджені вершки і поступово введіть цукрову пудру.
  8. Зберіть десерт. У стаканчик покладіть корж бісквіта і добре просочіть його вершками. Зверху покрийте кремом «Муслін» і знову покладіть просочений бісквіт. Далі — крем зі згущеного молока, просочений бісквіт і крем «Шантільї».
  9. Прикрашайте м’ятою або за смаком.

Читайте також: Торт «Рив’єра»: рецепт від Анастасії Кобиляцької

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: