Гусячі ніжки з картопляним пюре і васабі від Катерини Великої
Вам знадобиться:
гусячі ніжки 2 шт;
яблука (бажано зелені кислі) 2 шт;
кмин;
сіль;
перець;
оливкова олія;
пакет для запікання.
Для картопляного пюре:
Картопля 2 шт;
вершкове масло 20 гр;
молоко 70 мл;
лавровий лист 1 шт;
часник 1 зубок;
цибуля 1/8;
Спосіб приготування
Ріжемо яблука на 8 частин. Змащуємо ніжки оливковою олією, посипаємо сіллю, перцем і кмином. Беремо пакет для запікання і викладаємо на дно яблука. Пакет для запікання дасть нам свободу дій, нам не потрібно буде кожні 20 хв поливати ніжки соком, що утворився, щоб вони не пересохли, і потім не потрібно буде 2 години мити духовку і провітрювати квартиру. На яблука кладемо ніжки «валетом». Ставимо деко в попередньо розігріту духовку на 180 градусів. На середній ярус.
Все, 2 години ми вільні як вітер. Манікюр, кіно і спорт чекають на вас.
Через 2 години починаємо робити пюре.
Чистимо картоплю, ріжемо на шматочки, заливаємо холодною водою, солимо, кладемо часник, цибулю і лавровий лист. Думаю, всім колись доводилося їсти пюре, схоже на слиз, це відбувається з двох причин: картоплю заливають гарячою водою або збивають потім ручним блендером.
Варимо картоплю до м’якості, зливаємо воду, виймаємо цибулю, часник і лавровий лист. Додаємо молоко, вершкове масло і васабі, даємо закипіти. Розминаємо картоплю.
Якщо не хочете пюре, то без нього теж супер, запропоную вам спробувати гусячі ніжки в азіатському стилі. На ніч замаринуйте гусячі ніжки в соєвому соусі, оливковій олії і китайській суміші п’яти спецій (продається в азіатських магазинах) – 2 чайні ложки. Потім укладаємо гусячі ніжки на подушку зі слив (якщо для слив не сезон, то на подушку з яблук), і ставимо в духовку на 2,5 години + 180 градусів, і буде вам щастя. Смачного!