Салат з раковими шийками від Катерини Великої
Інгредієнти:
Ракові шийки 200 гр.
Половинка авокадо.
Помідор – 2 маленьких або 1 великий.
Рукола або будь-який ваш улюблений салат.
2 курячих яйця.
Для соусу:
Жовток 1 шт.
Пасти васабі 0,5 ч. ложки.
Олія оливкова (можна замінити соняшниковою) 4-5 ст. ложки.
Соєвий соус – 0,5 ч. ложки.
1 зубчик часнику.
10-20 гр. фети або бринзи.
Спосіб приготування
Ракові шийки відварюємо дві хвилини в солоній воді з кропом. Ріжемо помідори, авокадо і яйця, додаємо рукколу і заправляємо соусом.
Для соусу збиваємо курячий жовток з васабі і поступово додаємо оливкову олію. Продовжуючи збивати, додаємо фету, якщо вийшов дуже густий соус – можна додати ст. ложку води. Якщо лінь або немає часу робити соус, можна заправити салат хорошим майонезом.
А якщо і салат робити немає бажання, можна змішати майонез з кетчупом, додати ракові шийки (зварити їх все-таки доведеться, пробачте, вибачте), порізати авокадо. Все це викладаємо в келихи для мартіні. І ви – найкраща господиня за 5 хвилин. Манікюр цілий, чоловік ситий, життя вдалося!
Р.S. Ви завжди можете замінити ракові шийки креветками або слабосоленим лососем, і все одно отримаєте чудовий результат!
Приємного апетиту!