МастерШеф

Солодкий огірок з креветками і салат з кінзою та імбиром

Цієї середи, 2 жовтня, на кухні проекту «Кулінарна дуель» у кулінарній битві зійшлися дві екс-«холостячки» – Тетяна Ковінько та Марина Коваль. Під чуйним керівництвом ведучих проекту Дмитра Танковича та іменитого шеф-кухаря, судді проекту «МастерШеф» Ектора Хіменес-Браво дівчата готували солодкий огірок з креветками, а також салат з кінзою та імбиром. Найкраще, на думку суддів, страви вийшли у Тетяни Ковінько і дівчина здобула перемогу.
Ну а сайт STB.UA пропонує вам спробувати приготувати ці страви у себе вдома. Список необхідних інгредієнтів та всі етапи приготування ви знайдете нижче.

Тетяна Ковінько та Марина Коваль
Інгредієнти
Солодкий огірок з креветками
10 креветок, очищених від панцира та нутрощів
1 склянка часникового соусу чілі
2 чашки солодкого соусу чілі
2 столові ложки гарячого кунжутного масла
1 столова ложка вершкового масла
1 столова ложка порошку каррі
1/2 столової ложки вершків
1 столова ложка меду
2 столові ложки соєвого соусу
1/4 рисового винного оцту 
пиво
сіль та перець за смаком
Салат з кінзою та імбиром
1 невеликий огірок 
1 пучок кінзи
1-2,5 см грубо нарізаного імбиру
1 пучок м’яти
1-1/2 чашки оливкової олії
1-1/2 чашки рисового винного оцту 
1 столова ложка цукру
Спосіб приготування


Солодкий огірок з креветками
Перш за все, необхідно очистити креветки – видалити голову, панцир, вени та залишити тільки хвостик для презентації. Після цього креветки потрібно заправити сіллю з перцем та залишити маринуватися.
Поки креветки маринуються, змішати соуси чілі, додати туди соєвий соус трохи рисового винного оцту та мед – це необхідно перемішати. Додати пиво, щоб збалансувати смак.
Потім обсмажити креветки в кунжутному маслі, а за хвилину до того, як зняти їх з вогню, додати соус чілі – це необхідно для того, щоб креветки та соус обмінялися смаками. Після цього витягнути креветки зі сковорідки, а в соус додати вершкове масло та вершки і залишити на одну хвилину. Завдяки поєднанню цих компонентів з медом наша консистенція стане однорідною.
Салат з кінзою та імбиром
Дуже дрібно нарізати Кензу та листя м’яти. В окремій мисці заправити їх оливковою олією, цукром і додати трохи рисового винного оцту. Потім тонкими смужками нарізати огірок, попередньо видаливши з нього зернятка.
Більш докладні етапи приготування, а також варіант презентації цієї страви дивіться у нашому відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: