Томатний суп з морепродуктами від Ангеліни Зарваницької
Інгредієнти:
• риба морська 400 гр (можна будь-яку, на свій вибір. Напр. 200 гр білої і 200 гр червоної риби) (Акційні ціни від МЕTRO)
• кальмар 200 гр;
• креветки королівські 300 гр;
• мідії в раковинах;
• вино сухе біле 100 мл;
• помідори 5 шт;
• томати у власному соку 500 гр; перець червоний 1 шт;
• цибуля ялтинська 1 шт; морква 1/2 шт; соус табаско (за смаком);
• часник 1-2 зубчики;
• масло оливкове; (Акційна ціна від МЕTRO: 159,90 грн/1л.)
• пармезан 100 гр;
• хліб білий; спеції (чебрець, базилік, орегано, чорний перець, лавровий лист, можна взяти суміш італійських трав).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети приготування десерту крамбл із замороженими ягодами та морозивом
Спосіб приготування:
1) У сковороді розігріти столову ложку оливкової олії. Помідори очистити від шкірки. Всі овочі дрібно нарізати, обсмажити.
2) Обсмажені овочі перекласти в чашу блендера. Додати м’якоть маринованих томатів, листя базиліка, сіль, соус табаско, спеції, 100 мл білого вина. Збити до однорідної маси.
3) Отриману масу перелити в сотейник і поставити на слабкий вогонь. Довести до кипіння і варити ще 10-15 хвилин.
4) На столовій ложці оливкової олії підсмажити в сковороді креветки, мідії, рибу і кільця кальмарів. Злегка підсолити і додати трохи італійських трав для аромату.
5) Перед подачею нарізати хліб і зробити сухарики. Їх необхідно викласти гіркою на тарілку, зверху розімістити підсмажені морепродукти і тільки тоді в тарілку наливати томатний суп. Гірку з хліба і морепродуктів посипати натертим пармезаном.
Смачного!