Секрети штруделя з фізалісом і хурмою від Євгена Поліводи
Інгредієнти: (Всі інгредієнти були придбані в METRO)
• 150 г борошна
• 80 г цукру
• 2 ст. л. рослинного масла (Акційна ціна від МЕTRO)
• 80 мл води
• 1 хурма
• 100 г фізалісу
• 90 г вершкового масла (Акційна ціна від МЕTRO)
• 70 г панірувальних сухарів
• щіпка меленої кориці
• 50 г рубаних волоських горіхів
• яєчний жовток
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт салату Нісуаз з консервованим тунцем від Тетяни Литвинової.
Приготування:
1. Просіяти борошно через сито гіркою, в центрі якої зробити поглиблення
2. Влити в нього рослинне масло, ретельно перемішати, влити 80 мл води і замісити тісто. Скачати його в кулю, змастити олією, накрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин.
3. Стиглу хурму і фізаліс бланшувати в окропі 30 секунд. Відокремити плоди від шкірки, отриману м’якоть дрібно нарізати.
4. Розтопити на сковороді 60 г вершкового масла і обсмажити в ньому панірувальні сухарі.
5. Нагріти духовку до 180 градусів. Тісто дуже тонко розкатати у формі прямокутного пласта.
6. Поверхню тіста змастити розтопленим вершковим маслом (20 г) і посипати панірувальними сухарями.
7. М’якоть фізалісу і хурми змішати з цукром, горіхами і корицею. Начинку рівномірно розподілити по краю тіста, залишивши третю частину тіста вільною.
8. Згорнути рулет і защипати краї. Змастити штрудель з усіх боків яєчним жовтком.
9. Деко застелити пергаментним папером, змащеним вершковим маслом.
10. Покласти штрудель на деко швом донизу і випікати у духовці протягом 30 хвилин до утворення легкої золотистої скоринки.
Смачного!