Секрети японських пельменів від Євгена Поліводи
Інгредієнти (на 4 порції):
• 170 мл окропу;
• 200 г борошна (Акційна пропозиція від METRO: Борошно пшеничне вищого гатунку. Ціна 14,50 грн/2 кг)
• 2 ст. ложки рослинної олії;
• 200 г фаршу зі свинини ;
• 100 г гарбуза;
• 20 мл вершків 35% жирності;
• Сіль;
• чорний мелений перець;
• орегано.
Приготування:
1. Просіяне борошно залийте окропом. Замішуючи, поступово додайте рослинне масло, доводячи тісто до еластичної консистенції. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште на 30 хв.
2. Тісто розкачати в тонкий пласт. За допомогою кулінарного кільця або склянки, виріжте кола діаметром 10 см.
3. Зробіть начинку. Для цього свинячий фарш обсмажте. Гарбуз відваріть і наріжте кубиками. За допомогою блендера подрібніть гарбуз до стану пюре. Додайте вершки і перемішайте. Отриману масу додайте до обсмаженого свинячому фаршу. Додайте за смаком сіль, перець, Орегано.
4. Отриману начинку покладіть в центр кола. Защипіть краї тіста у формі півмісяця.
5. Варіть Гедза (пельмені) в киплячій, підсоленій воді протягом 5 хв.
6. Готові Гедза обсмажте на добре розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
Порада: замість гарбуза в фарш можна додати капусту — сиру або парену, подрібнену в блендері.