Секрети пирога з качкою та беконом від Ірини Бактиая
Інгредієнти:
• качка -1 шт,
• цибуля — 3 великих цибулини,
• масло вершкове (Акційна ціна від МETRO 16,90 грн/200 г),
• тім’ян,
• часник — 2 зубчики,
• білі гриби,
• бекон,
• коньяк,
• готовое листове тісто з дріжджів — 1кг,
• жовток — 2шт,
• сіль,
• перець,
• цукор.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат Цезар з класичною заправкою із анчоусів від Тетяни Литвинової.
Спосіб приготування:
1. Цибулю нарізати напівкільцями, підсмажити на соняшниковій олії до золотого кольору.
2. З качки зняти шкіру, порізати на шматочки і відправити до цибулі обжарюватися.
3. Після того як обсмажитися, залити водою, накрити кришкою і залишити гаситися до готовності.
4. Через 30 хв після того, як додали воду, кладемо масло вершкове і продовжуємо варити.
5. Коли кістки самі почнуть відставати від м’яса — це означає, що качка готова.
6. Остудити. Злити бульйон, що утворився в ємність, а м’ясо відокремити від кісток і розділити по волокнах. Відставляємо.
7. Нарізаємо білі гриби.
8. На сковороду ллємо соняшникову олія, як тільки вона нагріється, додаємо часник і чебрець, а через хвилину і білі гриби.
9. Солимо, перчимо і смажимо до готовності. Викидаємо чебрець і відправляємо гриби до качки.
10. Смажимо бекон і теж з’єднуємо з начинкою. Всі разом тушкуємо, додаємо коньяк і поджигаем. Фламбуємо. Начинка готова.
11. Беремо кулінарне кільце, викладаємо в нього тісто, потім фарш, а краї з’єднуємо (виходить мішечок).
12. Хвостик мішечка зрізати, щоб не було на місці з’єднання країв багато тіста. Охайно руками придавити пиріг і сформувати коло, а також прибрати кулінарне кільце.
13. Так проробити з кожним паєм. Все змастити жовтком і відправити в духовку запікатися, коли верх підрум’яниться, перевернути.
Смачного!