Секрети ванільної панакоти
Інгредієнти:(Всі інгредієнти були придбані в МЕТRO)
• 25 г желатину
• 500 мл вершків (жирність 33%)
• 130 мл молока
• 50 г цукру
• 1 стручок ванілі
• ягоди, м’ята і джем для прикраси
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт швидкої та смачної ванільної панакоти.
Приготування:
1. Желатин розчинити в 100 мл холодної води, поки не стане м’яким (близько 5 хвилин).
2. Розкрити стручок ванілі і за допомогою чайної ложки вишкребти з нього зерна.
3. Нагріти вершки в каструлі, але не кип’ятити, влити молоко, всипати цукор і додати ванільні зерна. Суміш нагріти при постійному помішуванні, але не доводити до кипіння.
4. Зняти каструлю з плити і додати в неї розчинений желатин. Перемішати до однорідної маси.
5. Отриману масу розлити по формах, накрити харчовою плівкою, дати охолонути за кімнатної температури і поставити в холодильник на 3-4 години.
6. Перед подачею (за бажанням) можна прикрасити десерт ягодами, м’ятою і джемом.