Cекрети шоколадних профітролей
• Вода 125 мл
• Молоко 125 мл
• Вершкове масло 100 г (Акційна ціна від МЕTRO: 13,90 грн/200г.)
• Цукор 10 г
• Сіль 4 г
• Борошно 150 г
• Яйця 5 шт
• Вершки 33% (кавові вершки) 100 мл
• Зерна кави (кавові вершки) 15 г (Акційна ціна від МЕTRO, Кава в зернах RIOBA: 189,90 грн/1кг.)
• Вершкове масло (штройзель) 70 г
• Борошно (штройзель) 50 г
• Мигдальне борошно (штройзель) 70 г
• Цукор (штройзель) 70 г
• Какао порошок (штройзель) 20 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети приготування десерту крамбл із замороженими ягодами та морозивом.
Приготування штройзеля
1. Всипаємо в миску борошно
2. Додаємо какао, цукор і мигдалеве борошно
3. Перемішуємо
4. Кладемо масло
5. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції
6. Розкачуємо тісто між двома листами пергаменту в пласт товщиною 2 мм. Розміщуємо тісто в морозильну камеру на 20 хвилин
Приготування кавових вершків
1. Викладаємо зерна кави на пергамент
2. Накриваємо зерна іншим листом пергаменту і дробимо
3. Змішуємо зерна кави і вершки. Залишаємо на 8-10 годин у холодильнику
4. Проціджуємо вершки з кавою: зерна видаляємо, а вершки збиваємо
Приготування профітролей
1. Наливаємо в сотейник молоко і воду
2. Додаємо цукор і сіль
3. Кладемо масло
4. Ставимо сотейник на вогонь і доводимо суміш до кипіння
5. Всипаємо борошно
6. Знімаємо суміш з вогню і, постійно помішуючи, заварюємо тісто
7. Повертаємо сотейник на вогонь, зменшуємо його до середнього і готуємо тісто ще 15-20 секунд, не перестаючи помішувати. Готовність тіста визначаємо по тонкій скоринці, яка повинна утворитися на дні сотейника.
8. Перекладаємо тісто в глибоку ємність і починаємо по одному додавати яйця
9. Кількість яєць визначаємо по консистенції тіста: вам може знадобитися 4 або 5 яєць, а може і більше.
10. Кожного разу після додавання яєць тісто добре перемішуємо
11.Ідеальне тісто має не дуже рідку і не дуже густу консистенцію
12. Наповнюємо тістом кондитерський мішок з круглою насадкою і відсаджуємо на застелений пергаментом деко профітролі діаметром близько 3 см
13. Відстань між профітролями має бути приблизно 3-4 см. Пам’ятайте, що вони збільшаться у розмірі в кілька разів
14. Дістаємо з холодильника штройзель, видавлюємо виїмкою кола, діаметр яких відповідає Профітролям
15. Накриваємо штройзелем профітролі
16. Випікаємо профітролі в розігрітій до 170 ° С духовці 15 хвилин, потім температуру зменшуємо до 160 ° С і випікаємо профітролі ще 15-20 хвилин.
17. Готові профітролі охолоджуємо
18. З охолонувших профітролей обережно зрізаємо верхівку
19. Наповнюємо профітролі заварним кремом
20. На крем викладаємо збиті кавові вершки
21. Накриваємо профітролі зрізаною верхівкою