Судді перетворили учасників на кулінарних сіамських близнюків
Робота на професійній кухні – це завжди робота в команді. Тому судді шоу «МастерШеф Діти» вирішили на час конкурсу перетворити учасників на кулінарних сіамських близнюків.
Під коробками-загадками діти спершу знайшли прапори – так стало зрозуміло, що готувати їм потрібно страви національних кухонь.
А потім юні кулінари знайшли і шоломи, зв’язані попарно. Тут всім пощастило по-різному – наприклад, висока Маша присідала, а маленький Давид ставав навшпиньки, щоб хоч якось компенсувати різницю у зрості.
Марині випала грузинська кухня, а Ксенії – українська. Тому дівчатка засмутилися, адже специфіка страв така, що готувати їх потрібно на різних поверхнях. А значить – парочку чекали постійні метання з боку в бік.
Більше пощастило Денису та Іллі, які придумали готувати десерти: перший – американський капкейк, а другий – італійський тірамісу.
Втім, навіть працюючи на одній поверхні з Денисом, Ілля страждав від болю в шиї, бо шолом весь час тягнув його в бік.
Захопившись процесом приготування десертів, хлопці не помітили, як розлили карамель на плиту, яка задиміла всю кухню.
Навіть при великій різниці в зрості – Давид і Маша ідеально спрацювалися.
Після години кулінарних мук в зчеплених шоломах, юні кулінари подали суддям на дегустацію такі страви:
Денис – американський капкейк
Ілля – тірамісу
Маша – карі
Давид – тарт
Марина – хінкалі
Ксенія – голубці
Даша – паелья
Віка – суші
Найкращою стравою конкурсу, на думку суддів, став капкейк Дениса.
А Даша отримала за свою паелью ювілейний – 10-й чорний фартух.
Дивіться відео конкурсу прямо зараз: