Діти нагодували японців
У гості до юних кулінарів проекту «МастерШеф Діти» прийшли японці. З цієї нагоди судді дали завдання учасникам приготувати страви на стику японської та української кухонь.
Червона команда під керівництвом Влади вирішила готувати роли з оселедцем під шубою, нігірі “Сніданок українця” (замість рису – картопляне пюре), місо–борщ, а також оладки в японському стилі.
Керувати синьою командою випало Каті Сливинській – дівчинка зовсім не зраділа.
“Сині” ніяк не могли придумати меню, поки, нарешті, не придумали роли з буряком і гарбузом, десерт моті з гарбузовою начинкою, японські вареники гьодзе з начинкою картопля/гриби, котлету по–київськи з начинкою з лосося, а також буряковий сашимі з яловичиною.
Як “Зефірка” не намагався акуратно відбити куряче філе для котлет, а воно в нього від разу до разу рвалося…
Допомогти хлопчикові підійшов Ектор Хіменес–Браво. Шеф пояснив, що відбивати м’ясо потрібно через плівку…
…тоді в результаті котлета вийде цілою і красивою.
Поки “Зефірка” проходив майстер–клас від Ектора, учасник червоної команди Вова безуспішно намагався підсмажити оладки, але всі вони перетворювалися у нього в угольки.
А от Влада успішно перебивала борщ на місо–суп.
Нарешті, прийшов час відправляти офіціантів до японських гостей.
Перемогла команда синіх.
“Я більше ніколи не буду купувати японську техніку…” – заявив в серцях учасник червоної команди Вова, який і отримав від своєї команди чорний фартух.