Шотландський суп кок-а-лікі з куркою і перловкою: рецепт Сергія Калініна
Хочете приготувати суп на вечерю, але хвилюєтеся, що він буде недостатньо ситним? Відомий шотландський суп кок-а-лікі точно вас не підведе! Адже його основний інгредієнт – перлова крупа, яку так часто недооцінюють господині. Кулінар Сергій Калінін розкриє всі секрети приготування цього ситного супу! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт шотландського супу і швидше пригощайте близьких.
Інгредієнти:
- курка (ціла) – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- перлова крупа – 2 ст.
- чорнослив – 50 г (7–8 шт.)
- петрушка – 1 пуч.
- чебрець – 3 гіл.
- лавровий лист – 2 шт.
- сіль і перець – за смаком
Більше на тему: Антизастудний суп із гарбуза: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Перлову крупу замочіть на 12 годин у холодній воді.
- Курку залийте 6 л води, доведіть до кипіння, варіть 25 хвилин.
- Цибулю наріжте кільцями.
- Додайте зелень і 2/3 цибулі в бульйон. Частково накрийте каструлю кришкою і варіть разом з куркою 2,5 години.
- Дістаньте курку, остудіть, відокремте від кісток і наріжте.
- Засипте в каструлю з бульйоном перловку і варіть 15 хвилин.
- Наріжте чорнослив на четвертинки, а курку – невеликими шматочками.
- Через 15 хвилин після додавання перлової крупи посоліть і поперчіть за смаком, додайте залишки цибулі, нарізану курку і чорнослив. Варіть ще 15 хвилин.