Шоколадно-вишневий десерт з вершками за 15 хвилин від Тимура Мазура
18.07.2018
Смачний десерт із вершками всього за 15 хвилин! Шоколад, вишня, вершки – з рецептом впорається навіть той, хто ніколи не готував солодощів! Деталі – в нашому матеріалі.
Інгредієнти:
- Чорний шоколад – 100 г
- Вершкове масло – 50 г
- Йогурт (без домішок) – 200 мл.
- Цукор – 30 г
- Борошно – 40 г
- Какао-порошок – 10 г
- Яйце (білки) – 3 шт.
- Вишня без кісточок (заморожена або в сиропі) – 20 шт.
- Збиті вершки – 100 мл
- Желатин (замочений) – 15 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Ванілін – 0,5 г
Читайте також: Домашнє морозиво: рецепт з апельсиновим сиропом
Приготування:
- Вишню викласти в друшляк, щоб стекла зайва рідина, але не давити.
- Збити міксером йогурт, цукрову пудру та ванілін до однорідної консистенції. Додати набряклий желатин, знову перемішати.
- Перекласти масу в кондитерський мішок і відправити в холодильник на 30 хвилин.
- Розтопити шоколад разом із вершковим маслом на водяній бані.
- В окремій мисці змішати всі сухі інгредієнти – цукор, борошно і какао.
- За допомогою міксера змішати розтоплений шоколад із маслом і раніше збитими білками. Коли маса стане однорідною, додати сухі інгредієнти і ще раз перемішати.
- Деко вистелити пергаментом. Рівномірно розподілити рідке тісто. Відправити в духовку при температурі 180 °C на 8 хвилин.
- Готову основу нарізати кубиками 1 на 1 см.
- Сформувати десерт: на основу викласти шар вишні, залити кремом. Повторити.
- Посипати какао. Прикрасити вишнею.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре