Смачний чизкейк без випікання з трьома видами шоколаду
Хочете потішити близьких смачними ласощами, а часу на їх приготування зовсім немає? Вас врятує рецепт чизкейку з трьома видами шоколаду без випікання! А навчить готувати кулінар Тетяна Литвинова!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печиво у формі песика: смачна прикраса на ялинку у вигляді символу 2018 року

Рецепт чизкейку без випікання «Три шоколади» дістався до нас із самого серця Великої Британії. Те, що для нас поки що чудасія та новинка, там – один із найулюбленіших десертів. Саме англійці придумали готувати чизкейк, пиріг на основі сиру, без випікання. І нині залюбки смакують ним, коли настає «файв-о-клок» – традиційне англійське чаювання. Насправді чизкейк має багатовікову історію, а його прародичем вважається сирний пиріг, який полюбляли ще стародавні греки. Чизкейк у тому вигляді, в якому ми його знаємо та любимо нині, з’явився тільки тоді, коли англійці почали замочувати твердий сир у молоці та потім перетирати його в кашку, так утворювався однорідний масний сир. Саме сир «Філадельфія» з подібною консистенцією нині найчастіше використовують для приготування чизкейку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малиновий чизкейк: дієтичний рецепт без випікання
І ось вам більше не треба турбуватися, аби чизкейк не підгорів і начинка була однорідною, та чекати, щоб він охолов. Всю роботу за вас зробить ваш холодильник, а вам залишиться тільки насолоджуватися весняною свіжістю британського смаколика.
Інгредієнти:
- 80 г вершкового масла
- 150 г пісочного печива
- 0,5 ч. л. меленої кориці
- 500 мл вершків жирністю 35–40%
- 1 ч. л. агар-агару
- 100 г цукрової пудри
- 100 г білого шоколаду
- 100 г молочного шоколаду
- 100 г гіркого шоколаду 70–80%
- 600 г м’якого вершкового сиру (бажано «Філадельфія»)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торти без випікання: 7 смачних десертів з ягодами і фруктами
- Теперь беремся за первый слой. Сначала нагреваем сливки. Отливаем часть из них в стакан, чтобы растворить агар-агар. Добавляем в кастрюлю к остальным сливкам и размешиваем. Опять подогреваем, не забывая при этом постоянно помешивать. Доводим до кипения и кипятим в течение минуты.
- Растапливаем на водяной бане черный шоколад. Взбиваем с половиной сливок с агаром и половиной сливочного сыра. Взбивать следует недолго: лишний воздух десерту повредит.
- Полученную смесь первым слоем равномерно выливаем на основу из печенья. Прячем в морозилку на 10 минут, чтобы он застыл.
- Для второго слоя растапливаем белый шоколад. Смешиваем с оставшимися сыром и сливками и взбиваем. Затем выливаем его на первый слой.
- После того как мы залили второй слой, форму нужно накрыть пищевой пленкой и спрятать в холодильник на 1 час. Чем дольше чизкейк постоит в холодильнике, тем для него лучше.
- Перед подачей на стол десерт украшаем тертым шоколадом, который и послужит третьим слоем.
Спосіб приготування:
- Для початку потрібно подрібнити печиво до стану крихти. Потім розтоплюємо вершкове масло і разом із корицею додаємо в крихту. Ретельно розмішуємо.
- Беремо роз’ємну форму. Дно вистилаємо пергаментним папером. Потім викладаємо туди крихту, рівномірно розподіляємо по дну і ховаємо в холодильник на чверть години.
- Тепер беремося за перший шар. Спочатку нагріваємо вершки. Відливаємо частину у стакан, щоб розчинити агар-агар. Додаємо в каструлю до решти вершків і розмішуємо. Знову підігріваємо, не забуваючи при цьому постійно помішувати. Доводимо до кипіння та кип’ятимо протягом хвилини.
- З’єднуємо вершки з цукровою пудрою, а потім збиваємо в густу піну.
- Розтоплюємо чорний шоколад на водяній бані. Збиваємо з половиною вершків із агаром і половиною вершкового сиру. Збивати треба недовго, бо зайве повітря десерту нашкодить.
- Отриману суміш рівномірно виливаємо на основу з печива. Ховаємо в морозильник на 10 хв.
- Для другого шару розтоплюємо білий шоколад на водяній бані. Додаємо залишки сиру та решту вершків і збиваємо. Потім виливаємо на перший шар.
- Після того як ми залили другий шар, форму потрібно накрити харчовою плівкою і заховати в холодильник на 1 годину. Чим довше чизкейк постоїть в холодильнику, тим для нього ліпше.
- Перед подачею на стіл десерт прикрашаємо тертим шоколадом, який і буде третім шаром.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре