Торт «Йогуртова екзотика» від Самвела Адамяна і Наталії Левензон
27.02.2017
Кулінарний шпигун Самвел Адамян «вкрав» у Наталі Левензон рецепт торта з асортименту її кондитерської і тепер всіх навчить готувати його з меншими витратами.

Складові:
Для кокосового бісквіта «Даккуаз»:
- Білки – 57 г;
- Цукор – 14 г;
- Мигдалеве борошно – 28 г;
- Кокосова стружка – 12 г;
- Цукрова пудра – 43 г
Для йогуртового мусу:
- Желатин – 7 г (замочити в 35 мл води);
- Йогурт персиковий -217 мл;
- Абрикосовий джем – 25 г;
- Вершки рослинного походження 30% – 108 мл
Для крему:
- Цукор – 100 г;
- Крохмалю – 11 г;
- Яйця – 150 г;
- Вершки тваринного походження 35% – 38 мл;
- Пюре апельсин + персики консервовані проварені і перетерті в пюре – 146 г (73 + 73);
- Ванільний цукор – 5 г
Для фруктового прошарку:
- Апельсинове і персикове пюре – 186 г (93 + 93)
- Пюре персикове – 50 г
- Цукор – 75 г;
- Пектин – 10 г;
Для глазурі:
- Апельсиновий сік – 100 мл;
- Лимонний сік – 8 мл;
- Крохмаль – 12 г;
- Цукор – 60 г
- Пюре персикове – 27 г;
- Пюре апельсина – 8,6 г;
- Желатин – 7 г (замочити в 35 мл води);
- Патока (або кулінарна глюкоза) – 125 мл

Для приготування бісквіта «Даккуаз»:
- Білки збити з цукром до стійких піків.
- Змішати в мисці всі сухі інгредієнти: мигдальне борошно, кокосову стружку і цукрову пудру.
- Поступово ввести сухі інгредієнти в збиті білки.
- Викласти корж за допомогою кондитерського мішка, загортаючи спіраллю від центру до краю.
- Випікати при температурі 190 градусів 12 хвилин.
Готуємо крем «Клафуті»:
- Яйця збити з цукром, поступово додати крохмаль.
- Заварити, в сотейнику на повільному вогні, як заварний крем.
- В іншому сотейнику змішати вершки з пюре, прогріти.
- Змішати заварний крем з пюре і вершками до однорідної консистенції.
- Запікати в силіконової формі діаметром 16 см – 15 хвилин при температурі 150 градусів.
- Охолодити, поставити в морозилку мінімум на 1 годину.
Готуємо фруктовий прошарок «кулі екзотик»:
- У сотейнику змішати два види пюре.
- Додати цукор і пектин.
- Заварити на повільному вогні 3 -5 хвилин.
- Додати решту пюре.
- Викласти пюре в форму 16 см. В діаметрі.
- Поставити в морозилку мінімум на 1 годину.
Готуємо мус йогуртовий:
- Йогурт з джемом змішати вінчиком до однорідності.
- Збити блендером.
- У йогурт з джемом додати розтоплений і остиглий желатин, розмішати.
- Частинами додати вершки, щоб мус вийшов пишний і однорідний.
Формуємо торт:
- Дно форми обтягнути харчовою плівкою.
- У форму залити частину йогуртового мусу на 2/3 висоти форми.
- Зверху на йогуртовий мус покласти фруктовий шар «кулі екзотик».
- Потім шар крему «клафуті».
- Зверху залити все трошки йогуртовим мусом.
- Верхній шар кокосовий бісквіт.
- Поставити торт у формі мінімум на 3 години в морозилку, краще на ніч.
Готуємо глазур:
- У сотейнику змішати сік і пюре, нагріти.
- Додати крохмалm, постійно помішуючи.
- Додати цукор в пюре варити до загустіння.
- Додати розпущений желатин і патоку (або глюкозу), розмішати.
- Перелити все в блендер і збити до однорідності на маленькій швидкості, щоб не було бульбашок повітря.
- Готовою глазур’ю залити поверхню торта. Оскільки торт дуже холодний, глазур швидко застигне.