Фруктові очистки для схуднення: поради Світлани Фус
Дієтолог Світлана Фус розповіла про сучасні відкриття вчених і про те, чим замінити обридлу злакову клітковину для поліпшення травлення. Як використовувати фруктові очистки для схуднення – у нашому матеріалі.
Більше на тему: Раціон, схвалений дієтологом: квасоля для схуднення!
Відкриття №1
Білі волокна цитрусових покращують метаболізм. Австралійські вчені провели дослідження, в ході якого з’ясувалося, що речовини, які знаходиться в білих волокнах цитрусових – нарингенин і гісперідін, стимулюють вироблення гормону адипонектину, який бере участь у розщепленні жирових клітин і покращує метаболізм. І, як обіцяють вчені, це відкриття допоможе схуднути на 3–4 кг за два тижні!
Добова норма вживання – 10 г, а це 2 чайні ложки. Можна їсти цільними шматочками. Якщо ви боїтеся гіркоти, можна їх висушити, потім подрібнити і додавати до основних страв.
Відкриття № 2
Шкірки граната! Американські вчені стверджують, що шкірка граната допомагає худнути, тому що містить у великих кількостях флавоноїди, які насичують клітини киснем і сприяють активному спалюванню калорій. Як стверджують вчені, завдяки цьому відкриттю можна схуднути на 2,5–3 кілограми за два тижні.
Порада: висушіть шкірки граната, потім подрібніть до порошкоподібного стану. Вживайте по 8 г – 2 ч. л. на день, додаючи у каші, м’ясні страви, салати.
Більше на тему: Дієтичний морквяний торт: рецепт Лізи Глинської
Відкриття № 3
Шкірка банана пригнічує апетит, дає тривале відчуття ситості. Індійські вчені в ході дослідження довели, що бананова шкірка містить більше харчових волокон, ніж сам банан, тим самим дає тривале почуття ситості і запобігає переїданню.
Також бананова шкірка містить велику кількість поліфенолів і каротиноїдів, які покращують метаболізм. І, як запевняють вчені, цей метод допоможе схуднути на 5 кг за два тижні!
Добова норма – 50–60 г шкірки від середнього банана. Додавайте сушену шкірку до каші.
Перш ніж вживати гранатові і бананові шкірки в їжу, потрібно їх ретельно вимити і вимочити у воді 5–7 хвилин для того, щоб очистити шкірку від можливої хімічної обробки, тому що буває, що її обробляють з метою тривалого зберігання.
Більше на тему: Апельсиновий пісний торт від Тані Литвинової