Малиновий пиріг від Ірини Бактіая
29.06.2018
Малина – одна з найпопулярніших ягід літа! Вона не тільки має неповторний смак, але і насичена корисними властивостями. Так що сміливо готуйте цей незвичайний пиріг з малиною від учасниці МастерШеф Ірини Батіая і наповнюйте свій організм вітамінами!
Інгредієнти:
Для сушки малини:
- Малина – 0,5 кг,
- Цукор – 200 г,
- Малинові листя – 10-15 шт.
- Для коржа:
- 200 г здобного печива,
- 60 г розтопленого вершкового масла.
Для начинки:
- 300 г малини,
- 1 лайм,
- 7 білків,
- 200 г вершків жирністю 33%.
- 100 г цукрової пудри,
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
- желатин.
Для соусу:
- 200 мл вершків жирністю 33%,
- 2 ст. л. цукрової пудри.
Читайте также: Малина перетертая с сахаром – рецепт пошаговый!
Спосіб приготування:
- Розтопити вершкове масло. Печиво подрібнити в дрібну крихту, перемішати з маслом.
- Викласти отриману масу в низьку форму, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину.
- Малину подрібнити в пюре, процідити через сито. 1/3 пюре відкласти, решту перемішати з крохмалем і желатином.
- Вичавити сік лайма і натерти цедру одного лайма.
- Збити білки до пишної маси. Додати лаймовий сік і цедру, ще раз збити. Змішати вершки з цукровою пудрою і додати в суміш малинового пюре з желатином і крохмалем.
- Вийняти форму з холодильника і викласти 2/3 малинового пюре, залити лаймовим кремом.
- Поставити пиріг з малиною в холодильник на 1 годину, поки крем злегка не загусне.
- Через годину вийняти малиновий пиріг із холодильника, залити залишками крему і поставити в холодильник на 5-8 годин.
- Збити вершки з цукровою пудрою, додати малинове пюре і акуратно перемішати.
- Викласти соус на пиріг.
Ваш пиріг з малиною готовий. Смачного!
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре.