Кекси з курячих субпродуктів від фіналіста «МайстерШеф» Самвела Адамяна
А ви теж викидаєте курячі серця, шлуночки і печінку, бо не знає, що з них можна приготувати? Учасник проекту «МайстерШеф» Самвел Адамян вирішив зруйнувати стереотип і приготувати ресторанну страву з непоєднуваних на перший погляд продуктів – кекси з тельбухів в вершково-огірковому соусі!
Інгредієнти:
Курячі субпродукти (серце, шлуночки, печінка) – 300 г
Вино червоне – 200 мл
Яйце – 2 шт.
Цукор – 1 ч. л.
Апельсин – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Огірок солоний – 2 шт.
Вершки – 100 мл
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірменський плов від учасника «МастерШеф» Самвела Адамяна.
Приготування:
Субпродукти вимочити у вині і відварити. Апельсин і часник дрібно нарізати, змішати, злегка обсмажити. Зварені субпродукти нарізати кубиками, змішати з масою з апельсина і часнику, додати цукор, перець, сіль.
Отриманий фарш розкласти по формах для кексів. Ложкою збити 2 яйця і залити їх у формочки з фаршем. Запікати в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Для соусу дрібно нарізати солоні огірки, пасерувати на повільному вогні. Додати вершкове масло і борошно, обсмажити. Після залити вершками. Довести до кипіння і томити на повільному вогні 10 хвилин.