Овочеві тефтелі з горіхами від учасника «Зважені та щасливі» Олега Ожеледа
Хочете схуднути, але при цьому смачно і ситно харчуватися? Учасник проекту «Зважені та щасливі» Олег Ожеледа знає, як це зробити! Він навчить вас готувати неймовірно смачні і дієтичні овочеві тефтелі в горіховій паніровці.
Інгредієнти для тефтелі:
Броколі альденте – 1 невелика головка
Морква – 1 шт.
Цвітна капуста альденте – 1 невелика головка
Яйця – 3 шт.
Горохова борошно – 1 склянка
Сухі трави (базилік, орегано, кріп) – 1 ст. л.
Сіль і перець – за смаком
Інгредієнти для соусу:
Гірчиця – 2 ст. л.
Мед – 4 ст. л.
Свіжовичавлений сік лимона – 2 ст. л.
Оливкова олія – 4 ст. л.
Подрібнений імбир – 1-2 ч. л. (або два зубчики часнику)
Щіпка солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтичний гороховий сир від переможниці «Зважені та щасливі» Юлі Фоміної.
Приготування:
Броколі і цвітну капусту подрібнити. Опустити на хвилину в киплячу воду, потім занурити в холодну. Моркву натерти на крупній тертці. Яйця збити.
Змішати броколі, цвітну капусту, моркву. Ввести в овочеву суміш горохову муку, збиті яйця, сухі трави, сіль і перець за смаком. Все перемішати до однорідності.
Сформувати невеликі кульки. Викласти їх на деко на пергамент, змащений олією. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Для соусу змішати гірчицю, мед, сік лимона, оливкову олію, подрібнений імбир. Приправити сіллю. І залишити на годину настоятися. Готові овочеві тефтелі занурити в соус, а потім обваляти в горіховій паніровці.