Дієтичний гороховий сир від переможниці «Зважені та щасливі» Юлі Фоміної
Дієтичний гороховий сир – це знахідка для людей, які стежать за своєю фігурою. А головне, за смаком його практично нічим не відрізниш від звичного нам магазинного твердого сиру. Рецептом цього делікатесного твердого сиру поділилася переможниця 4 сезону проекту «Зважені та щасливі» Юлія Фоміна.
Інгредієнти для закваски:
Вівсяні пластівці – 500 г
Чорний житній хліб
Кип’ячена вода – 1,5 л
Інгредієнти для сиру:
Горохове борошно – 1 ст.
Вівсяна закваска – 0,5 ст.
Рослинна олія – 0,5 ст.
Вода холодна – 4 ст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чізкейк без випічки від Лізи Глинської.
Приготування вівсяної закваски:
Залийте вівсяні пластівці кип’яченою водою, додайте чорний житній хліб. Залишаємо на зброджування на 2-3 дні при кімнатній температурі. Процідіть через металеве сито. Відстоюйте рідину в холодильнику протягом півгодини. Злийте прозору рідину розташовану вгорі.
Приготування сиру:
Змішати горохове борошно з водою і довести до кипіння. Далі зменшити температуру до мінімуму, і варити 35-40 хвилин, часто помішуючи. Через 15 хвилин після закипання, посолити.
За 5-10 хвилин до закінчення приготування сирної горохової маси, додати рослинне масло. В остиглу суміш додати вівсяну закваску, добре розмішати.
Помістити сир у форми. Зберігати при кімнатній температурі 2-5 діб. Коли сир готовий, зберігати в холодильнику.