Зважені та щасливі

Желе з обліпихи: рецепт від Світлани Фус

Нарешті обліпиха пішла в хід! З приходом холодів цей інгредієнт має широке використання як в гарячих напоях, так і в пирогах, десертах і навіть у желе. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус поділилася рецептом желе з обліпихи. Як приготувати десерт — читайте в матеріалі.

желе облепиха

Як приготувати желе з обліпихи?

Складові:

  • Обліпиха — 1 ст.
  • Вода — 1 л
  • Мед — 1 ст. л.
  • Желатин в гранулах — 30 г

Більше на тему: Сирно-морквяна запіканка з яблуком: рецепт від Володимира Однорога

Спосіб приготування:

  1. Желатин замочити в холодній воді на 30 хвилин, до набрякання. Віджати.
  2. Обліпиху залити водою і варити 20 хвилин, знімаючи піну. Потім відвар процідити через сито, плоди протерти. З’єднати пюре і відвар в одній посудині. Перемішати.
  3. У теплу обліпихову суміш додати желатин, мед і знову все добре перемішати. Скуштуйте, чи достатньо вам солодкості.
  4. Розлити суміш у красиві форми, попередньо поклавши на дно кілька ягід обліпихи. Поставити в холодильник на 1—2 години. За бажання перед подачею опустити формочку з желе в гарячу воду, щоб желе було легше вийняти.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.