Желе з обліпихи: рецепт від Світлани Фус
Нарешті обліпиха пішла в хід! З приходом холодів цей інгредієнт має широке використання як в гарячих напоях, так і в пирогах, десертах і навіть у желе. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус поділилася рецептом желе з обліпихи. Як приготувати десерт — читайте в матеріалі.
Як приготувати желе з обліпихи?
Складові:
- Обліпиха — 1 ст.
- Вода — 1 л
- Мед — 1 ст. л.
- Желатин в гранулах — 30 г
Більше на тему: Сирно-морквяна запіканка з яблуком: рецепт від Володимира Однорога
Спосіб приготування:
- Желатин замочити в холодній воді на 30 хвилин, до набрякання. Віджати.
- Обліпиху залити водою і варити 20 хвилин, знімаючи піну. Потім відвар процідити через сито, плоди протерти. З’єднати пюре і відвар в одній посудині. Перемішати.
- У теплу обліпихову суміш додати желатин, мед і знову все добре перемішати. Скуштуйте, чи достатньо вам солодкості.
- Розлити суміш у красиві форми, попередньо поклавши на дно кілька ягід обліпихи. Поставити в холодильник на 1—2 години. За бажання перед подачею опустити формочку з желе в гарячу воду, щоб желе було легше вийняти.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.