Кукурудзяно-сирні кекси: рецепт від Світлани Фус
Кукурудзяно-сирні кекси можна легко і швидко приготувати у домашніх умовах. Така страва до сніданку наповнить ваш будинок затишним ароматом і об’єднає за столом всю родину. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус поділилася рецептом кукурудзяно-сирних кексів. Детальніше читайте у матеріалі.
Складові:
- Кукурудзяне борошно — 150 г
- Пшеничне цільнозернове борошно — 120 г
- Розпушувач — 10 г
- Кукурудза відварна — 300 г
- Сир моцарела — за смаком
- Яйце — 2 шт.
- Молоко — 200 мл
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Гарбузове та соняшникове насіння — для прикраси
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, яйце, молоко і оливкову олію.
- Додайте у перемішану суміш тертий сир і варену кукурудзу.
- Заповніть тістом форми для кексів (мафінів), посипте зверху насінням і випікайте у духовці 20 хв. при температурі 190°C.
- У тісто також можна додати будь-що на ваш смак. Це може бути зелень, капуста, відварене м’ясо або риба, зелений горошок або ж солодкий перець.
Більше на тему: Фаршировані баклажани з бринзою: рецепт Світлани Фус
Прикрасити можна також за своїм смаком і можливостям. Змінюйте інгредієнти у рецепті, враховуючи смаки вашої родини.
Смачного!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.