Фаршировані баклажани з бринзою: рецепт Світлани Фус
24.07.2019
Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус поділилася новим корисним рецептом. Ви можете побалувати себе смачним овочевим обідом з баклажанів із бринзою. Як приготувати цю страву правильно – читайте у матеріалі.
Рецепт фаршированих баклажанів з бринзою:
Складові:
- Баклажани — 2 шт.
- Цибуля фіолетова — 0,5 шт.
- Рис бурий — 0,5 ст.
- Родзинки — 1 ст. л.
- Бринза — 30 г
- Часник — 2 шт.
- Зіра — 0,5 ч. л.
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Сіль — 1 щіпка
- Перець — 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Розігріти сковороду з олією. Прогріти зіру, додати нарізану цибулю і потомити до м’якості.
- Родзинки без кісточок добре промити, додати їх до цибулі і тушкувати 5 хвилин.
- Бурий рис відварити відповідно до інструкції, додати його у сковороду до цибулі та родзинок на кілька хвилин, посолити за смаком.
- Баклажани розрізати уздовж, зробити у м’якоті надрізи і вставити у них шматочки часнику. Посолити і поперчити, скропити олією. Поставити у духовку і запекти до м’якості.
- Обережно ложкою вийняти баклажанну м’якоть, дрібно порізати її.
- Бринзу розім’яти виделкою і з’єднати з баклажанної м’якоттю, рисом, цибулею та родзинками.
- Нафарширувати баклажанові половинки начинкою. Відправити в духовку на 5–10 хв.
Більше на тему: Чим корисний огірок, розповіла Світлана Фус
Смачного!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.