Морквяне суфле: рецепт від Світлани Фус
Морквяне суфле — це дуже смачно! Якщо ви і ваші діти люблять подібні десерти, тоді цей рецепт для вас. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, як приготувати морквяне суфле, щоб воно вийшло повітряним, смачним і ароматним. Детальніше читайте у матеріалі.
Інгредієнти:
- Морква — 1 кг
- Пшеничне цільнозернове борошно — 1,5 скл.
- Улюблені сухофрукти — 100 г
- Вершкове масло — 100 г
- Яйце куряче — 4 шт.
- Розпушувач — 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Сода — щіпка
Більше на тему: Як привчити дитину їсти овочі
Спосіб приготування:
- Моркву чистимо, миємо й обсушуємо, потім ріжемо невеликими шматочками.
- Викладаємо моркву у сотейник і заливаємо її водою, доводимо до кипіння і варимо близько 35 хвилин до м’якості.
- Потім воду зливаємо і розминаємо моркву товкачем до стану пюре або подрібнюємо блендером.
- Сухофрукти промити і залити окропом на 15 хвилин. Воду злити. Сухофрукти обсушити паперовим рушником. У чашу блендера помістити сухофрукти, яйця і подрібнити до стану пюре.
- Перекладаємо морквяне пюре у миску і додаємо борошно, яєчну суміш, розм’якшене вершкове масло, розпушувач, сіль і соду.
- Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Беремо глибоку форму для запікання і змащуємо її маслом. Потім гарненько збиваємо суміш і викладаємо її у форму для запікання. Якщо отримана маса буде дуже густою, можна додати сметану або йогурт.
- Ставимо форму у розігріту духовку і випікаємо суфле до готовності близько 1 години.
Більше на тему: Дієтичний торт на сніданок: рецепт від Альони Александрової
Готово!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.