Дієтичний олів’є: рецепт від Аніти Луценко
Олів’є – найвідоміший і найпростіший салат, який до смаку, напевно, кожному. Однак не секрет, що калорійність страви зашкалює. Тому часто балувати себе такою закускою не можна. Ведуча проєкту «Зважені та щасливі»-9 Аніта Луценко поділилася дієтичним рецептом олів’є, який ви знайдете у матеріалі.
Класичний олів’є заведено заправляти майонезом. А цей продукт далекий від світу правильного і збалансованого харчування. Однак можна замінити соус, деякі продукти і перетворити салат на цілком смачну і корисну страву. Як це зробити – розповіла Аніта Луценко.
Як приготувати дієтичний олів’є
Складові:
- Картопля — 4 шт.
- Горох — 50 г
- Свіжий огірок — 1/2 шт.
- Ріпчаста цибуля — 30 г
- Морква — 1 шт.
- Куряче філе — 1 шт.
- Авокадо — 1/2 шт.
- Натуральний йогурт — 3 ст. л.
- Мед — 1 ч. л.
- Гірчиця — за смаком
- Лимонний сік — 2 ст. л.
- Перець, морська сіль — за смаком
Більше на тему: Аніта Луценко: Всі хочуть бути стрункішими за норму
Спосіб приготування:
- Відваріть цілком картоплю і моркву до готовності.
- Замаринуйте куряче філе у лимонному соку та морській солі.
- Наріжте замариноване м’ясо на пластини і обсмажте їх з двох боків 5—7 хвилин до золотистої скоринки.
- Наріжте огірок, цибулю, авокадо, варені овочі кубиками. Додайте туди нарізане готове філе.
- Приготуйте соус. Змішайте гірчицю, мед, сіль і перець. Заправте салат.
Готово!

Фото: Instagram Аніти Луценко
Дякуємо!
Тепер редактори знають.