Білковий омлетний пиріг із куркою: рецепт від Альони Александрової
Білковий омлетний пиріг із куркою – це ідеальна страва не тільки на сніданок, а й навіть на вечерю! Переможниця домашнього схуднення 6-го сезону «Зважені та щасливі» Альона Александрова поділилася рецептом цієї легкої, смачної та красивої страви.
Більше на тему: Дієтичний торт на сніданок: рецепт від Альони Александрової
Білковий омлетний пиріг з куркою
Складові:
- Яйця (білки) – 7 шт.
- Яйця (жовтки) – 2 шт.
- Сир нежирний – 200 г
- Йогурт натуральний – 125 г
- Куряча грудка – 200–300 г
- Листя салату
- Помідор (за бажанням)
- Зелень (найкраще кріп) – за смаком
- Часник (за бажанням)
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Курячі грудки промийте та відваріть із додаванням солі, чорного перцю, лаврового листя або з будь-якими улюбленими спеціями.
- Відокремте білки від жовтків. Змішайте 7 білків із двома жовтками (якщо ви не на стадії активного схуднення, то можна не відокремлювати), посоліть, поперчіть за смаком і злегка збийте вінчиком.
- Розігріту пательню з антипригарним покриттям змастіть за допомогою кулінарного пензлика невеликою кількістю рослинної олії та посмажте тонкі білкові омлети. Чим тоншими вони вийдуть, тим смачнішим буде тортик. Зазвичай виходить 5–6 яєчних млинців. Пательню змащуйте олією тільки перед приготуванням першого білкового омлету, інші готуються на тій краплі олії, яка залишається.
- Відварну курячу грудку наріжте невеликими кубиками.
Більше на тему: Куряча грудка в пікантному маринаді: рецепт від Світлани Фус
Легкий сирний крем:
- Сир перед приготуванням крему бажано протерти через сито або збити блендером, але це не обов’язково, крем цілком може бути і зернистим.
- Дрібно наріжте зелень.
- Листя салату добре промийте й обтрусіть.
- Змішайте сир із натуральним йогуртом і подрібненою зеленню, злегка підсоліть та поперчіть за смаком.
Збираємо торт з білкових омлетів з куркою:
Змастіть перший омлет сирним кремом, викладіть на нього шматочки відвареної курячої грудки та зверху покладіть листя салату. Накрийте салат наступним білковим омлетом і повторюйте всі шари омлету відповідно до кількості яєчних млинців.
Більше на тему: Бурякові млинці з гречаним борошном від Світлани Фус
Для того, щоб пиріг добре просочився, поставте його в холодильник на кілька годин. Щоб пиріг не увібрав запахи холодильника, щільно накрийте його харчовою плівкою або глибокою кришкою.
Супердієтичний торт із білкових омлетів з куркою та легким сирним кремом готовий.
Спробуйте! Готується дуже швидко! Його можна подавати навіть на святковий стіл.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.