Бурякові млинці з гречаним борошном від Світлани Фус
Млинці, та ще й з начинкою, асоціюються в нас із калорійною їжею. Але якщо ви на дієті, то зовсім не обов’язково відмовлятися від цієї страви, адже вона може бути не тільки смачною, а й корисною. У матеріалі ‒ рецепт яскравих і смачних безглютенових млинців із буряка від дієтолога «Зважені та щасливі»-9 Світлани Фус.
Млинці з буряка ‒ не тільки дуже смачна страва, а й надзвичайно гарна. Адже буряк ‒ натуральний барвник, тож насиченість кольору має виключно натуральну природу ‒ ніяких штучних барвників!
Більше на тему: Топ-7 улюблених сніданків Володимира Ярославського
Бурякові млинці з гречаним борошном
Складові:
- буряк ‒ 280 г
- яйце ‒ 1 шт.
- кефір ‒ 100 мл
- розпушувач ‒ 0,5 ч. л.
- мука гречана ‒ 80 г (просто перемеліть у кавомолці гречку; для товстих млинців потрібно трохи більше борошна)
- сіль ‒ дрібка
- цедра половини апельсина
- ягоди, йогурт або сметана ‒ для подачі
Більше на тему: Салат із запеченої цвітної капусти: рецепт від Світлани Фус
Спосіб приготування:
1. Буряк спечіть або відваріть.
2. Очистіть від шкірки й зробіть із нього пюре.
3. Додайте до пюре кефір, розпушувач, гречане борошно, сіль, цедру й добре перемішайте.
4. Нагрійте пательню (краще з антипригарним покриттям), змастіть маслом.
5. Викладіть в неї порцію тіста, щоб вийшов млинець розміром приблизно 8‒10 см в діаметрі, і випікайте по 2‒3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Більше на тему: Кабачки в духовці: 10 рецептів запечених кабачків
Подавайте млинці з ягодами, натуральним йогуртом або сметаною.
Смачного!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.