Салат із запеченої цвітної капусти: рецепт від Світлани Фус
Салати ‒ чудова альтернатива калорійним стравам. Вони особливо корисні для тих, хто хоче скинути пару зайвих кілограмів до літа. До того ж у спекотну пору року зовсім не хочеться вживати жирну їжу. Краще віддати перевагу стравам із сезонних овочів. У нашому матеріалі ‒ рецепт салату із запеченої цвітної капусти від дієтолога «Зважені та щасливі»-9 Світлани Фус.
Із приходом весни на прилавках з’являється все більше овочів, тому варто урізноманітнити своє меню якомога більшою кількістю салатів. Адже це не тільки смачно, а й корисно!
Більше на тему: «Грецький салат»: класичний рецепт приготування від Юрія Негрича
Салат із запеченої цвітної капусти
Складові:
- капуста цвітна – 1 середня головка
- фундук – 100 г
- стебло селери – 2 стебла
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сіль, перець, суміш улюблених трав – за смаком
- свіжа зелень петрушки – за смаком
Більше на тему: Як приготувати сорбет: топ-10 рецептів в домашніх умовах
Спосіб приготування:
Розділіть капусту на суцвіття і в великій мисці змішайте з 2 ложками оливкової олії, сіллю та перцем. Розкладіть на покрите пергаментом деко й відправте в духовку на 30 хвилин при температурі 250 ⁰С. Капуста повинна підсмажитися.
Виймайте капусту та перекладіть її в салатницю й залиште її, нехай охолоне. Тим часом понизьте температуру духовки до 180 ⁰С та відправте туди фундук на 15 хвилин. Коли фундук буде готовий, порубайте його ножем. Наріжте селеру й петрушку, змішайте всі спеції з олією (1 ст. л.) та перемішайте в салатниці всі інгредієнти.
Більше на тему: Кабачки в духовці: 10 рецептів запечених кабачків
Салат готовий! Насолоджуйтеся прекрасною, багатою на вітаміни стравою, яка ідеально смакує на обід у ці спекотні дні!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.