Куряча грудка в пікантному маринаді: рецепт від Світлани Фус
Куряча грудка ‒ дуже корисне та дієтичне м’ясо. Його можуть їсти, як дорослі, так і зовсім маленькі діти. З цього м’яса можна приготувати безліч страв. У нашому матеріалі ‒ рецепт курячої грудки в пікантному маринаді від дієтолога «Зважені та щасливі»‒9 Світлани Фус.
Смачне, поживне та корисне м’ясо курки подобається і дітям, і дорослим. У курячого м’яса ніжний смак. Також воно має неповторний аромат. Завдяки низькій калорійності та швидкому приготуванню куряча грудка стала фаворитом у людей, які дотримуються збалансованого харчування, а також у тих, хто тільки почав пізнавати кулінарні тонкощі.
Більше на тему: Запіканка з кабачків та фаршу: рецепт приготування
Серед величезного розмаїття інтерпретацій на цю тему особливо потішить своїм цікавим смаком і тонким ароматом куряча грудка в пікантному маринаді. Курка виходить ніжною та соковитою, а її смак вас приємно здивує і порадує.
Куряча грудка в пікантному маринаді
Складові:
- куряча грудка ‒ 400-500 г
- оливкова олія ‒ 2 ст. л.
- діжонська гірчиця ‒ 1 ст. л.
- соєвий соус ‒ 50 мл
- часник ‒ 2-3 зубчики
- корінь імбиру ‒ 10 г
- гвоздика ‒ 10 г
- апельсиновий сік ‒ 50 мл
- чорний мелений перець ‒ 0,5 ч. л.
- сіль за смаком
- червона цибуля ‒ 1 шт.
- авокадо ‒ 1/2 шт.
- рукола ‒ 30-40 г
Більше на тему: Рецепти шашликів від Аліка Мкртчяна
Спосіб приготування:
- Підготуйте посуд для приготування маринаду. Додайте в миску соєвий соус, діжонську гірчицю, чорний мелений перець і гвоздику. Вичавіть в маринад сік апельсина та налийте олію.
- Окремо нарубайте маленькими шматочками часник та імбир. Висипте їх у миску з маринадом і ретельно перемішайте.
- Добре промийте під струменем води курячу грудку. Покладіть її в миску з маринадом і трохи притисніть руками.
- Накрийте вміст миски харчовою плівкою та поставте маринуватися до холодильника не менше ніж на 45 хвилин.
- Розігрійте решітку гриля. Злегка змастіть поверхню оливковою олією й обсмажте м’ясо протягом 4 хвилин з кожного боку.
- Перед подачею на тарілку викладіть листя руколи. На подушку із зелені покладіть приготоване м’ясо. Прикрасьте страву шматочками авокадо та кільцями червоної цибулі.
Більше на тему: Бурякові млинці з гречаним борошном від Світлани Фус
Маринувати курку більше 2-х годин не потрібно. Так м’ясо стане м’яким і в готовому вигляді втратить свою структуру.
Для того, щоб температура курки наблизилася до кімнатної, її необхідно дістати з холодильника за 20 хвилин до початку приготування.
Смачного!
Дякуємо!
Тепер редактори знають.