Зважені та щасливі

Куряча грудка в пікантному маринаді: рецепт від Світлани Фус

Куряча грудка ‒ дуже корисне та дієтичне м’ясо. Його можуть їсти, як дорослі, так і зовсім маленькі діти. З цього м’яса можна приготувати безліч страв. У нашому матеріалі ‒ рецепт курячої грудки в пікантному маринаді від дієтолога «Зважені та щасливі»‒9 Світлани Фус.

Смачне, поживне та корисне м’ясо курки подобається і дітям, і дорослим. У курячого м’яса ніжний смак. Також воно має неповторний аромат. Завдяки низькій калорійності та швидкому приготуванню куряча грудка стала фаворитом у людей, які дотримуються збалансованого харчування, а також у тих, хто тільки почав пізнавати кулінарні тонкощі.

рецепты

Більше на тему: Запіканка з кабачків та фаршу: рецепт приготування

Серед величезного розмаїття інтерпретацій на цю тему особливо потішить своїм цікавим смаком і тонким ароматом куряча грудка в пікантному маринаді. Курка виходить ніжною та соковитою, а її смак вас приємно здивує і порадує.

Куряча грудка в пікантному маринаді

Складові:

  • куряча грудка 400-500 г
  • оливкова олія ​​2 ст. л.
  • діжонська гірчиця 1 ст. л.
  • соєвий соус 50 мл
  • часник ‒ 2-3 зубчики
  • корінь імбиру 10 г
  • гвоздика 10 г
  • апельсиновий сік 50 мл
  • чорний мелений перець 0,5 ч. л.
  • сіль за смаком
  • червона цибуля 1 шт.
  • авокадо ‒ 1/2 шт.
  • рукола 30-40 г

рецепты

Більше на тему: Рецепти шашликів від Аліка Мкртчяна

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте посуд для приготування маринаду. Додайте в миску соєвий соус, діжонську гірчицю, чорний мелений перець і гвоздику. Вичавіть в маринад сік апельсина та налийте олію.
  2. Окремо нарубайте маленькими шматочками часник та імбир. Висипте їх у миску з маринадом і ретельно перемішайте.
  3. Добре промийте під струменем води курячу грудку. Покладіть її в миску з маринадом і трохи притисніть руками.
  4. Накрийте вміст миски харчовою плівкою та поставте маринуватися до холодильника не менше ніж на 45 хвилин.
  5. Розігрійте решітку гриля. Злегка змастіть поверхню оливковою олією й обсмажте м’ясо протягом 4 хвилин з кожного боку.
  6. Перед подачею на тарілку викладіть листя руколи. На подушку із зелені покладіть приготоване м’ясо. Прикрасьте страву шматочками авокадо та кільцями червоної цибулі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Диетолог Светлана Фус (@dietolog.fus)

Більше на тему: Бурякові млинці з гречаним борошном від Світлани Фус

Маринувати курку більше 2-х годин не потрібно. Так м’ясо стане м’яким і в готовому вигляді втратить свою структуру.

Для того, щоб температура курки наблизилася до кімнатної, її необхідно дістати з холодильника за 20 хвилин до початку приготування.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.