Холодний крем-суп з авокадо: рецепт від Мирослави Ульяніної
З приходом весни до раціону хочеться додавати більше овочів і фруктів. Ідеальним інгредієнтом для правильного збалансованого харчування є авокадо. Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна поділилася в Instagram рецептом холодного крем-супу з авокадо. Як приготувати такий суп самостійно в домашніх умовах – читайте в матеріалі.
Крем-суп із авокадо готується на основі поєднання стебла селери, освіжаючих огірків і ніжних авокадо. Огірки та селера знижують жирність супу, зберігаючи всю яскравість смаку авокадо. Авокадо має бути стиглим (м’яким,м’якоть має бути однорідного зеленого кольору без темних плям та легко відділятися від кісточки). Молоко з кеш’ю додасть ще більше кремовості.
Більше на тему: Пробіотики: варто приймати чи ні
А подавати цю страву можна не лише як суп, а й як соус для овочів, чипсів, хлібців або як заправку для салатів. Для цього достатньо міняти відповідним чином кількість води у складі.
Складові:
- Авокадо
- Зелень: основа — свіжий шпинат, кілька гілочок кропу та петрушки.
- Огірок
- Стебло селери
- Лимонний сік
- Сіль, перець
- Молоко з кеш’ю
Спосіб приготування:
- Авокадо, зелень, огірок та стебло селери нарізати невеликими кубиками і помістити у блендер.
- Додати воду, заздалегідь приготоване молоко з кеш’ю, вичавити лимонний сік, приправити сіллю і перцем.
- Збити до однорідної кремової консистенції. Для цього має бути потужний блендер.
- Подавати холодним, прикрасивши у тарілці пророщеним машем, сухим кропом та слайсами томатних чипсів.
- Томатні чипси можна приготувати у дегідраторі або у духовій шафі. Можна замінити буряковими, морквяними чи з пастернаку. Ця хрусткість додасть цікаву нотку до крем-супу. Також можна прикрасити суп нарізаною соломкою морквою, кубиками болгарського перцю — овочі будуть і прикрасою, і доповненням до страви, і додадуть їй текстуру.
- Приготування молока з кеш’ю: горіхи замочити у питній воді на ніч, а вранці промити і збити в блендері з чистою водою до однорідного стану. Пропорція горіхів та води – 1 до 5 (наприклад, 100 г кеш’ю на 500 мл води). За потреби процідити через сито або тканину. Більше води — більш рідка консистенція, менше — консистенція йогурту.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.