Як правильно готувати смузі, розповіла Мирослава Ульяніна
Здебільшого ми готуємо дуже солодкі, незбалансовані смузі. Навіть якщо не додаємо цукор. Час розповісти про справжній рецепт корисного ранкового еліксиру. Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна розкрила секрети правильного приготування смузі у своєму Instagram. Як зробити смузі правильним і максимально корисним — читайте в матеріалі.
Правильне приготування смузі напряму залежить від складових, які ми використовуємо. Найчастіше прихильники здорового способу життя вважають, що замінити цукор ягодами або фруктами – це можливість підсолодити страву. Проте забувають про наявність у солодких та кислих продуктах фруктози. Вона не задіює ферменти підшлункової залози, тому не навантажує її, як звичний цукор або вуглеводи. Саме тому багато хто вважає фруктозу безпечним додатком. Але при цьому не враховує, що вона (у великій кількості) навантажує печінку, і також здатна годувати патогенні організми.
Більше на тему: Рецепт смузі-боула від Мирослави Ульяніної
Мирослава Ульяніна розповіла, що таке правильний смузі та як його готувати. Необхідно завжди контролювати наявність рідини і пропорції всіх складових, а саме:
- обов’язкова рідина
- овочі / зелень – як база
- 20% правильних жирів
- 20% білка
- суперфуди
- фрукти /ягоди
Аби смузі був дійсно корисним, краще не надто міксувати, а додавати по одному інгредієнту з кожного виду цих шести складових.
Більше на тему: Правила приготування смузі від Мирослави Ульяніної
Рослинні жири додаємо для кращого засвоєння вітамінів.
Можна додати лляну, конопляну олію, горіхи та насіння (замочені заздалегідь, щоб нейтралізувати фітінову кислоту). Не забувайте про авокадо, яке додасть потрібної текстури смузі, корисні жири, клітковину і 2—3 грами білка. Ще калій і вітамін К, який допомагає утримувати кальцій в кістках! Авокадо поєднується з усіма продуктами (крім кавуна і дині).
Овочі й зелень варто додавати для правильної роботи шлунково-кишкового тракту.
Цвітна капуста в сирому вигляді має нейтральний смак і чудово замінить звичний банан. Дасть клітковину, вітаміни С, К, В6.
Цукіні має кремову текстуру, нейтральний смак, містить калій, магній і провітамін А.
Морква трохи «підсолодить» смузі, додасть антиоксидантів і допоможе знизити запалення кишечника. І звичайно, вітамін А!
Суперфуди
Можна використати замочену на ніч або пророщену зелену гречку, адже вона має ніжний смак, густину і багато користі.
Насіння чіа або льону допоможе залишатися ситими довше, бо завдяки своїм гідрофільним властивостям збільшуються в шлунку.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.