Чим небезпечна сіль: розповіла Мирослава Ульяніна
Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна є не лише консультантом з харчування, а й мотиваційним спікером здорового способу життя. Саме тому гуру правильного споживання їжі ділиться у своєму Instagram порадами стосовно раціону. Сіль – інгредієнт, без якого важко уявити смачну страву. Проте, чим вона може бути небезпечною – читайте в матеріалі.
Щодня середньостатистична людина споживає 10 грамів солі. Проте за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я добова норма складає удвоє менше – 5 грамів. Проте в ці п’ять – вже входять ті складові, що містяться в готових продуктах. Тож, не враховуючи доданої харчової солі до страви, в деяких продуктах вона вже присутня внаслідок обробки. Це сир, хліб, соуси, копчені продукти, легкі закуски, снеки.
Чим небезпечна сіль?
- Зайва кількість натрію сприяє розвитку гіпертонії
- Підвищує ризик серцево-судинних захворювань
Як вживати менше солі?
Мирослава Ульяніна рекомендує зменшити кількість солі. Почати зміну раціону просто. В першу чергу необхідно припинити купувати готові соуси, в тому числі соєві, ароматизатори та згущувачі. Гуру здорового харчування пропонує альтернативу: замінити сіль на натуральні спеції. Замінювати харчову сіль на морську – безглуздо. Морська або сіль з гір містить корисні компоненти, проте вони виступають як додаткові елементи.
Чим замінити сіль:
- Куркума
- Часник
- Перець
- Шавлія
Більше на тему: Зелений сік: рецепт від Мирослави Ульяніної
Дякуємо!
Тепер редактори знають.