Зважені та щасливі

Чим небезпечна сіль: розповіла Мирослава Ульяніна

Ведуча проекту «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна є не лише консультантом з харчування, а й мотиваційним спікером здорового способу життя. Саме тому гуру правильного споживання їжі ділиться у своєму Instagram порадами стосовно раціону. Сіль – інгредієнт, без якого важко уявити смачну страву. Проте, чим вона може бути небезпечною – читайте в матеріалі.

Щодня середньостатистична людина споживає 10 грамів солі. Проте за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я добова норма складає удвоє менше – 5 грамів. Проте в ці п’ять – вже входять ті складові, що містяться в готових продуктах. Тож, не враховуючи доданої харчової солі до страви, в деяких продуктах вона вже присутня внаслідок обробки. Це сир, хліб, соуси, копчені продукти, легкі закуски, снеки.

Чим небезпечна сіль?

  •         Зайва кількість натрію сприяє розвитку гіпертонії
  •         Підвищує ризик серцево-судинних захворювань

сіль

Як вживати менше солі?

Мирослава Ульяніна рекомендує зменшити кількість солі. Почати зміну раціону просто. В першу чергу необхідно припинити купувати готові соуси, в тому числі соєві, ароматизатори та згущувачі. Гуру здорового харчування пропонує альтернативу: замінити сіль на натуральні спеції. Замінювати харчову сіль на морську – безглуздо. Морська або сіль з гір містить корисні компоненти, проте вони виступають як додаткові елементи.

Чим замінити сіль:

  •         Куркума
  •         Часник
  •         Перець
  •         Шавлія

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Мирослава Ульяніна (@myroslava_ulianina)


Більше на тему: Зелений сік: рецепт від Мирослави Ульяніної

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.