Запіканка з брокколі – рецепт від дієтолога Світлани Фус
Інгредієнти:
На 1 порцію (зазвичай беруть інгредієнтів на 4 порції)
Броколі – 150 г, (суцвіття) попередньо приготовані на пару
Цибулю порей – 80 г (попередньо пригашеним з оливковою олією – 5 г)
Червоний болгарський перець – 50 г, очищений від насіння і нарізаний смужками
Помідори черрі – 50 г (можна звичайні помідори), нарізані на 4 частини
Панірувальні сухарі з цілісно зернового хліба
Для заливки на 4 порції:
Яйце – 50 г
Молоко 1.5% – 150 мл
Сир низько жирний, натертий – 15 г
Сіль, прованські трави – за смаком
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 200 ° С. Змастити оливковою олією форму для пирога посипати її панірувальними сухарями.
2. Розкласти у формі приготовлену брокколі, попередньо тушкований цибулю порей, перець, помідори
3. В мисці збити віночком яйце, молоко і тертий сир з травами. Посолити за смаком. Залити сумішшю овочі. Піч 20-25 хвилин, до готовності.
Енергетична і харчова цінність:
Порція – 350 г
Білки – 9 г
Жири – 7.6 г
Вуглеводи – 22 г
Енергетична цінність – 192.8 ккал
Дякуємо!
Тепер редактори знають.