Тартар з доради – рецепт від дієтолога Світлани Фус
Інгредієнти:
Риба охолоджена – дорадо – 150 г
Для заправки:
Лимон
Подрібнені пряні трав (кріп, естрагон, петрушка)
Оливкова олія – 5 г
Сіль, перець мелений – за смаком
Огірок – 50 г
Редис – 40
Перець жовтий солодкий – 50 г
Цибуля ріпчаста салатний – 20 г
Авокадо – 20 г
Зелень – 10 г
Приготування:
1.Філе доради вимити, обсушити і нарізати на дрібні шматочки.
2. Натерти лимонної цедри близько 1 чайної ложки на дрібній тертці. Видавити з лимона сік і 1 ст. л. додати до тертої цедри.
3. З’єднати рибу, пряні трави, цедру з лимонним соком, оливкова олія, сіль, перець. Перемішати і прибрати в холодильник на 20 – 30 хв.
4. Овочі вимити, обсушити, нарізати тонкими скибочками. Розкласти приготовлену рибу з овочами на тарілку, додати зелень.
Харчова та енергетична цінність:
Порція риби – 150 г
Білки – 24 г
Жири – 5.9 г
Вуглеводи – 0 г
Енергетична цінність – 149 ккал
Порція овочів – 190 г
Білки – 2.2 г
Жири – 3 г
Вуглеводи – 7.7 г
Енергетична цінність – 69.3 ккал
Дякуємо!
Тепер редактори знають.