Зелений борщ: два рецепти зі щавлем від учасників «МастерШеф»
Зелений борщ – чудова весняна альтернатива звичному червоному. Хоча історично так склалося, що вони абсолютно різні не лише за смаковими якостями, а й за набором продуктів і способом приготування. Учасники кулінарного шоу «МастерШеф» поділилися власними секретами приготування цього супу. Два покрокові рецепти зеленого борщу зі щавлем читайте у матеріалі.

Зелений борщ: рецепт зі щавлем покроково
Інгредієнти:
- курка – 1/2 тушки
- вода – 3 л
- стебла петрушки – 10 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- духмяний перець – 4 шт.
- картопля – 600 г
- морква – 100 г
- цибуля – 60 г
- вершкове масло – 40 г
- томат – 60 г
- щавель – 150 г
- черемша – 50 г
- яйце куряче – 4 шт.
- сіль морська – за смаком
- цукор – 2 дрібки
- перець чорний – за смаком
- коріандр – 2 дрібки
Більше на тему: «Грецький салат»: класичний рецепт приготування від Юрія Негрича
Спосіб приготування:
- Необхідно приготувати бульйон. Кладемо курку в холодну воду і доводимо її до кипіння. Збираємо піну з поверхні води.
- Кладемо у каструлю лавровий лист, духмяний перець і стебла петрушки. Варимо на повільному вогні 3-4 години. Далі бульйон проціджуємо через дрібне сито. Куряче м’ясо відокремлюємо від кістки.
- Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо у каструлю і варимо до готовності.
- Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на дрібній тертці.
- На розігрітій сковороді томимо цибулю і моркву у вершковому маслі до золотистого кольору. В кінці до овочів додаємо томат і готуємо ще 1 хв.
- У бульйон з картоплею додаємо овочі, приправляємо сіллю, перцем, цукром і коріандром. Варимо 5 хв.
- Щавель і черемшу промиваємо під проточною водою. Видаляємо стебла і нарізаємо листя тонкою соломкою.
- Курячі яйця відварюємо в підсоленій воді 5-6 хв. Охолоджуємо і чистимо. Нарізаємо півкільцями.
- Додаємо в бульйон з овочами яйця, щавель черемшу. Доводимо до кипіння і варимо протягом 3 хв.
- Подаємо зелений борщ зі шматочком вареної курки і хрустким солодовим хлібом.

Зелений борщ: рецепт приготування
Інгредієнти:
- м’ясо або птиця – 500 г
- перець горошком – 4-5 шт.
- картопля – 2-3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- лавровий лист – 2-3 шт.
- кріп, петрушка – кілька гілочок
- яйця – 2 шт. (або 5-6 перепелиних)
- морква – 1 шт.
- щавель – великий пучок
- вершкова або рослинна олія
- цибуля зелена
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Приготування слід почати з бульйону. М’ясо промийте та наріжте маленькими шматочками. Залийте 2-3 літрами води й поставте на невеликий вогонь. Коли вода почне кипіти, додайте два лаврові листки і кілька горошин перцю. Варити слід 30-40 хвилин, обов’язково знімаючи піну.
- Коли бульйон буде готовий, спершу очистіть, а потім наріжте картоплю. Після, додайте його в м’ясний бульйон і варіть ще 10 хвилин.
- Далі добре очистіть і крупно натріть моркву. Наріжте цибулю. Розігрійте сковороду невеликою кількістю рослинного масла
- Обсмажте нарізану цибулю та додайте натерту моркву. Протушкуйте кілька хвилин, а потім додайте овочі в бульйон.
- Відваріть яйця круто (10-15 хвилин), після чого відразу залийте їх холодною водою. Очистіть їх від шкаралупи і наріжте.
- Найважливіший інгредієнт – щавель, ретельно промийте і подрібніть.
- Наріжте кріп, петрушку і зелену цибулю.
- Щавель і всю зелень додайте в борщ. Перемішайте та варіть декілька хвилин додавши перець і сіль за смаком.
- В самому кінці додайте нарізані яйця, вимкніть вогонь і накрийте кришкою. Дайте зеленому борщу зі щавлем настоятися 20 хвилин.
Більше на тему: Як приготувати сорбет: топ-10 рецептів в домашніх умовах
Смачного!