PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci5hZHRlbGxpZ2VudC5jb20vb3V0c3RyZWFtLXVuaXQvMi4xMS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC5taW4uanMiPjwvc2NyaXB0Pg==

Кабачкова ікра на зиму: рецепт приготування

17.07.2018

Кабачкова ікра — досить проста заготовка, яку зможе осилити навіть новачок. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати кабачкову ікру на зиму, — і вона у вас вийде набагато смачнішою за магазинну.

Інгредієнти:

  • кабачки — 3 кг
  • морква — 1,5 кг
  • цибуля — 750 г
  • олія — 1,5 скл.
  • томатна паста — 1,5 скл.
  • цукор — 7,5 ст. л.
  • вода — 3/4 скл.
  • сіль — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Промийте та очистіть овочі.
  2. Наріжте кабачки і цибулю маленькими кубиками або брусочками. Натріть моркву на крупній тертці.
  3. Викладіть овочі у велику каструлю, налийте воду і тушкуйте на середньому вогні до готовності.
  4. Зніміть овочі, відкиньте на друшляк. Дайте стекти соку і пюруйте овочі за допомогою блендера до однорідності.
  5. Викладіть овочеву масу в каструлю, додайте томатну пасту, цукор, сіль, олію. Все перемішайте, доведіть до кипіння і кип’ятіть ще 1015 хвилин.
  6. Викладіть гарячу ікру в стерилізовані банки і закрийте стерильними кришками. Переверніть банки догори дном. Дайте ікрі охолонути в такому положенні та сховайте у прохолодне місце.

Читайте також: Запіканка з кабачків та фаршу: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: