PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0id3d3LnN0Yi51YS9tYXN0ZXJjaGVmIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Яйця Бенедикт на англійському мафіні з лососем, спаржею та соусом голландез: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

04.08.2021

Який ідеальний сніданок для ідеального ранку? Яйця Бенедикт на англійському мафіні з лососем, спаржею та соусом голландез. Ця смачнюща страва асоціюється з відпусткою та сонцем, закоханістю й літом! Готові англійські мафіни можна зберігати в морозилці й розігріти в тостері коли заманеться. Рецепт яєць Бенедикт нам розповів суддя шоу «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво. Детальніше читайте в матеріалі.

Інгредієнти для мафінів:

  • сухі дріжджі — 2 ¼ ч. л. 
  • цукор — 1 ст. л. 
  • сироватка — 250 мл (або тепле молоко з 1 ч. л. лимонного фрешу) 
  • вершкове масло кімнатної температури — 100 г 
  • олія — 2 ст. л. 
  • сіль — 2 ч. л. 
  • борошно розділене — 450 г та ще трохи зверху
  • олія для змащування
  • кукурудзяна крупа

Спосіб приготування:

  1. Змішайте дріжджі з цукром та 200 мл теплої води. Дайте пройти реакції до утворення піни (десь 5 хв.). У міксері до суміші дріжджів додайте сироватку (або молоко з лимонним соком), вершкове масло, олію, сіль та борошно і збивайте все разом гаковою насадкою на низькій швидкості кілька хвилин (поки тісто не буде відставати від стінок). Потім на середній швидкості ще 5 хв. Тісто має вийти досить вологе.
  2. Змастіть олією миску та викладіть тісто, накрийте плівкою, теж змащеною олією, і поставте в холодильник на ніч.
  3. Добре притрусіть кукурудзяною крупою два дека з пергаментом. Змастіть олією робочу поверхню та розділіть тісто на 12 рівних частин (кожна приблизно 85 г). Кожен шматочок згорніть усередину з чотирьох сторін і перенесіть у тепле деко на пергамент.
  4. Присипте майбутні мафіни кукурудзяною крупою, накрийте плівкою, змащеною олією, і залиште за кімнатної температури на 1 годину, щоб вони підросли вдвічі.
  5. Посипте пательню кукурудзяною крупою, обсмажуйте кожен мафін упродовж 5―7 хв. з обох боків до золотистого кольору (обережно перевертайте двома лопатками, посипайте трохи кукурудзяною крупою інший бік). Викладіть на тепле деко і випікайте в духовці за температури  175 °C 5―10 хв., доки у мафіна сторони стануть сухими, але центр ― не сухим.
  6. Викладіть на решітку на 30 хвилин охолонути (тут можна заморозити, а перед подачею прогріти в тостері упродовж 2―3 хв.).

Інгредієнти для соусу голландез:

  • жовток — 3 шт.
  • лимонний сік — 1 ч. л. 
  • сіль та перець за смаком
  • розтоплене вершкове масло — 125 г 
  • тепла вода — 1 ч. л. 

Спосіб приготування:

  1. На водяній бані змішайте вінчиком усі інгредієнти, крім вершкового масла.
  2. Потроху додавайте тепле розтоплене вершкове масло, збиваючи, доки утвориться емульсія.

Спосіб подачі:

На теплий англійський мафін викладіть шматочок слабосоленого або копченого лосося, обсмажену спаржу, яйце пашот і полийте соусом голландез, додайте сіль та перець за смаком. 

Смачного!

Більше на тему: Страви з молодої картоплі: топ-3 рецептів від Дмитра Касапа

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

banijay logo

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: