МастерШеф

Булка для бургера: рецепт від Володимира Ярославського

Смачні бургери подобаються як дорослим, так і дітям. Чого тільки вартий аромат і смак булочки для бургера щойно з печі! Своїм рецептом приготування таких булочок поділився суддя «МастерШеф. Професіонали»-2 Володимир Ярославський. Покроковий рецепт булок для бургера читайте в матеріалі.

булка для бургера

Інгредієнти для бургера:

  • булка
  • котлета
  • соуси
  • гарніри

Більше на тему: Млинці: рецепт від Володимира Ярославського

Інгредієнти для булки:

  • борошно хлібопекарське (з високим вмістом клейковини) — 500 г
  • сіль — 10 г
  • цукор — 40 г
  • сухі дріжджі — 7 г
  • яйце — 25 г (половина)
  • вода — 230 мл
  • солод — 20 г
  • масло (82% жирності) — 80 г

Приготування:

«Якщо у вас є поліпшувачі — можна використовувати. Зазвичай це кислоти, клейковина і крохмаль, які покращують робочі показники борошна», — радить Володимир Ярославський.

  1. У теплу воду додаємо яйце, солод, цукор і дріжджі. Розчиняємо все і чекаємо 10 хвилин, поки дріжджі запрацюють.
  2. Просіваємо борошно, додаємо до нього сіль, вводимо воду з добавками і замішуємо тісто.
  3. Даємо тісту підійти перший раз, обмішуємо і вводимо тепле розтоплене масло. Виходить дуже м’яке шовковисте тісто.
  4. Ділимо тісто на шматки по 80—90 г (за бажанням).
  5. Скачуємо в кульку і потім розплескуємо. Ще раз формуємо кульку і знову розплескуємо.
  6. Долонями і пальцями розминаємо пласкі заготівки завтовшки приблизно 1 см. Це потрібно для того, щоб булка піднімалася рівномірно.
  7. Щоб зручніше потім було тримати всю начинку булкою і їсти, змащуємо заготівку збитим яйцем і залишаємо в теплому місці підходити.
  8. Випікаємо за температури 190 градусів 10—12 хвилин до рум’яності (на низ духовки краще поставити сковороду з водою).

Більше на тему: Суп-пюре з запечених огірків і молодих кабачків з м’ятою і лаймом: рецепт від Івана Мілановича

Переглянути цей допис в Instagram

Будьте уважними під час приготування:

  • борошно може бути різним;
  • духовки мають різні температури і конвекцію.

Не пропустіть прем’єру 3 сезону «МастерШеф. Професіонали» вже цієї суботи, 6 лютого, о 19:00 на телеканалі СТБ.

Джерело: фото взяті з Instagram yaroslavskyi_vova

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: