Булка для бургера: рецепт від Володимира Ярославського
Смачні бургери подобаються як дорослим, так і дітям. Чого тільки вартий аромат і смак булочки для бургера щойно з печі! Своїм рецептом приготування таких булочок поділився суддя «МастерШеф. Професіонали»-2 Володимир Ярославський. Покроковий рецепт булок для бургера читайте в матеріалі.
Інгредієнти для бургера:
- булка
- котлета
- соуси
- гарніри
Більше на тему: Млинці: рецепт від Володимира Ярославського
Інгредієнти для булки:
- борошно хлібопекарське (з високим вмістом клейковини) — 500 г
- сіль — 10 г
- цукор — 40 г
- сухі дріжджі — 7 г
- яйце — 25 г (половина)
- вода — 230 мл
- солод — 20 г
- масло (82% жирності) — 80 г
Приготування:
«Якщо у вас є поліпшувачі — можна використовувати. Зазвичай це кислоти, клейковина і крохмаль, які покращують робочі показники борошна», — радить Володимир Ярославський.
- У теплу воду додаємо яйце, солод, цукор і дріжджі. Розчиняємо все і чекаємо 10 хвилин, поки дріжджі запрацюють.
- Просіваємо борошно, додаємо до нього сіль, вводимо воду з добавками і замішуємо тісто.
- Даємо тісту підійти перший раз, обмішуємо і вводимо тепле розтоплене масло. Виходить дуже м’яке шовковисте тісто.
- Ділимо тісто на шматки по 80—90 г (за бажанням).
- Скачуємо в кульку і потім розплескуємо. Ще раз формуємо кульку і знову розплескуємо.
- Долонями і пальцями розминаємо пласкі заготівки завтовшки приблизно 1 см. Це потрібно для того, щоб булка піднімалася рівномірно.
- Щоб зручніше потім було тримати всю начинку булкою і їсти, змащуємо заготівку збитим яйцем і залишаємо в теплому місці підходити.
- Випікаємо за температури 190 градусів 10—12 хвилин до рум’яності (на низ духовки краще поставити сковороду з водою).
Більше на тему: Суп-пюре з запечених огірків і молодих кабачків з м’ятою і лаймом: рецепт від Івана Мілановича
Будьте уважними під час приготування:
- борошно може бути різним;
- духовки мають різні температури і конвекцію.
Не пропустіть прем’єру 3 сезону «МастерШеф. Професіонали» вже цієї суботи, 6 лютого, о 19:00 на телеканалі СТБ.
Джерело: фото взяті з Instagram yaroslavskyi_vova