РЕЦЕПТ: Львівський сирник від Івана Третяка
Цей рецепт мені колись передала моя мама, а я, в свою чергу, ділюся ним з читачами сайту СТБ.
Тісто для основи:
400 г муки;
4 жовтки;
200 г маргарину;
3 чайні лошки какао;
2 чайні ложки порошку до печива;
100 г цукру.
Сиркова маса:
1 кг домашнього сиру (творог);
9 яєць;
400 грам цукрової пудри;
250 гр масла;
100 гр ізюму;
3 столові ложки манної крупи;
сік одного лимона.
Спосіб приготування:
Жовтки взбити із цукром, додати розтоплений маргарин. Всі сухі індігрієнти змішати і висипати в жовткову масу, замісити тісто та розділити на дві частини. Відставити його в сторону та зайнятися сирною масою.
Сир перемолоти на м’ясорубці, білки взбити із цукром, додати жовтки. Цю масу виливаємо до сиру і додаємо сік лимона, ізюм і масло кімнатної температури. Все добре перемішуємо.
Формуємо сирник. На дно форми фикладаємо одну частину тіста, на нього – сирну массу, і все затираємо другою частиною тіста на терці. Сирник печемо при 180 градусів одну годину. Смачного!