МастерШеф

Цього тижня учасники зустрілися зі своїми рідними

24 жовтня 14 кухарів-аматорів змагалися за
звання найкращого шеф-кухаря країни, грошову винагороду в 500 000 гривень
і можливість навчання в найкращій кулінарній школі Парижа Le Cordon Bleu. Судді
проекту – славетний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво, ресторатор Микола Тищенко, а
також телеведуча і великий гурман Жанна Бадоєва – приготували учасникам нелегкі
кулінарні випробування, які вони мали подолати на шляху до перемоги.

Нагадаємо, що в кожній
програмі учасники мають успішно пройти три конкурси. За підсумками минулих
змагань визначається 4 претенденти, які не впоралися із завданнями. Саме вони
борються в останньому кулінарному двобої за назвою «Битва чорних фартухів». Той
учасник, який не впорався з поставленим завданням, залишає проект назавжди.

У першому
випробуванні судді вирішили поділити учасників на чоловічу й жіночу команду,
щоб все ж таки вирішити споконвічну суперечку: хто ж на кухні головний – жінки
чи чоловіки. Обидві команди повинні були приготувати фаршированого судака. Але
при цьому готувати вони його мали по черзі, передаючи естафету наступному
учасникові. Також судді попросили кухарів незвично подати цю традиційну страву.
Найкращими в цьому конкурсі виявилися жінки. І незважаючи на те, що чоловіки
всіляко намагалися відволікти прекрасну половину проекту від роботи, страву
жіночої команди судді визнали смачнішою, а подання – оригінальнішим. Чорний
фартух у цьому випробуванні дістався капітанові чоловічої команди – Олександрові
Бєлодєду.

Гостею програми
стала фіналістка першого сезону проекту «МастерШеф»
Анна Тарасенко.
Вона показала учасникам, як готувати шоколадно-апельсиновий брауні. Під час
приготування учасники всіляко намагалися привернути увагу Ганни й не приділяли
належної уваги страві, яку мали приготувати. Зрештою через неуважність майже
всі кухарі зіпсували свої десерти. Найкращою страва була в Ганни Заворотько. А
чорний фартух дістався Денисові Цигую.

Цього тижня до
учасників приїжджали їхні рідні. Всі кухарі були безмежно щасливі, тому що вже
тривалий час не бачили найближчих їм людей. Після довгоочікуваної зустрічі за
допомогою жереба учасників поділили на дві команди – «синіх» і «червоних».
Також їм надали меню, в якому було зазначено вже готові страви – улюблені
страви їхніх рідних. За умовами конкурсу, кожен кулінар мав вибрати одну – ту
єдину, за якою його впізнають родичі. Адже родини не знали, в якій команді
готували їхні рідні – й саме за стравою мали вгадати й віддати свій голос за ту
чи іншу команду. У цьому змаганні, за підсумками голосування рідних, перемогу
отримала команда «червоних». А в команді «синіх» чорні фартухи отримали
Єлизавета Глінська й Оксана Назарчук.

У конкурсі «Битва
чорних фартухів» на учасників знову чекав конвеєр. Протягом години на доріжках
кожного з них з’являлися інгредієнти для десертів. Для кожного кухаря було
задумано конкретний десерт. Кулінарам треба було зрозуміти, що за задумом
суддів їм треба було приготувати чи зробити щось своє, але креативне. Не всі
учасники впоралися з поставленими перед ними завданнями.


Найслабшим
кулінаром цього тижня став 22-річний бджоляр із смт Красні Окни Одеської
області
Денис Цигуй.

13 кухарів-аматорів продовжують боротьбу за
перемогу в другому сезоні проекту. Не пропустіть битву найсильніших кулінарів
цього сезону в середу, 31 жовтня, о 20:00 на СТБ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: