МастерШеф

«Мурахи – мій улюблений інгредієнт», – Ектор Хіменес-Браво

Сьогодні, 9 жовтня, на сайті телеканалу СТБ відбулася онлайн-конференція із суддею кулінарного проекту «МастерШеф» Ектором Хіменесом-Браво. Іменитий шеф-кухар розповів про страву фуа-гра з 24-каратного їстівного золота, яку він готував для Донатели Версаче, а також про те, як шеф-кухар світового масштабу потрапив на телеканал СТБ.

Вітаю, Екторе! Скажіть, як ви любите проводити вільний час?

Я – кіноман, люблю читати, люблю займатися ходьбою. А взагалі улюбленими справами частіше займаюся в Канаді. Також готую зі своїми друзями.

Екторе, на цьому форумі було проведено опитування серед наших користувачів – і переважна більшість назвала вас улюбленим суддею «МастерШефа». Що скажете із цього приводу? 

Я відчуваю гордість за ваше почуття до моєї роботи. Завжди роблю свою справу й виконую обов’язки судді. Дуже переймаюся щодо процесу навчання учасників. І зацікавлений, щоб учасники показали добрий результат після завершення проекту. Якщо вже вважаєте мене улюбленим суддею, то я працюватиму ще інтенсивніше, щоб не засмутити вас!

Що ваша улюблена жінка обов’язково повинна вміти готувати? 

Моя улюблена жінка повинна любити їжу, кулінарні мистецтва й мати смак гурмана. Також уміти готувати страви різних стилів і бути готовою спробувати мої експерименти.
Яку вечерю для світової зірки, вами приготовану, ви запам’ятали найбільше? 
Найбільше я запам’ятав фуа-гра, загорнуте в аркуші з 24-каратного їстівного золота. Це було приготовано для Донатели Версаче. Пам’ятаю ще качку з п’ятьома спеціями, качину грудинку з кубиками солодкої картоплі для королеви Єлизавети ІІ. Я пам’ятаю всі страви, які готував для відомих і менш відомих людей. При цьому я вкладаю душу в кожну страву, яку готую. 
Ви оцінили красу українських жінок? 
Оцінив, вони найчарівніші жінки в усьому світі!
Вітаю, Екторе! Ви так швидко навчилися добре говорити російською мовою. Дуже хотілося б, щоб ми вас слухали без перекладача, хоча б на цій прес-конференції. Що ви про це думаєте? 
Я вчуся й зараз знаю більше, ніж раніше, але ще не готовий до того, щоб працювати без перекладача. Особливо для шоу мова має бути досконалою, без помилок. Я над цим працюю й сподіваюся, що в майбутньому ми до цього прийдемо. А поки я радий, що вам подобаються ті слова російською мовою, які ви від мене чуєте.
Екторе, найчастіше люди під час першої зустрічі з вами говорять про кулінарію? Вам не набридає?
Ні! Зовсім ні! Кулінарне мистецтво – це не тільки моя робота, але моє хобі й моя пристрасть. Люблю говорити про кулінарію, а також вільно можу поспілкуватися на будь-які інші теми.
Ви дуже добрий ведучий! У своїй країні вам доводилося вести якісь шоу-програми, чи ви були ведучим тільки в Україні? 
Я кілька разів з’являвся на телебаченні в Канаді, але тоді більше займався приготуванням їжі в ресторанах і готелях. Тоді це не було моєю головною роботою. «МастерШеф» і «Кулінарна династія» – дуже масштабні кулінарні проекти, я готовий займатися ними з великим задоволенням.
Вітаю, Екторе! Ви геніальний і чудовий кухар. Дякую Вам, бажаю успіхів надалі. Скажіть, у яких стосунках ви наразі з Танею Стребковою? 
Дуже дякую! З Тетяною Стребковою в мене зараз все добре, але хотів би особисті речі залишити при собі. 
Яка Ваше улюблена страва? 
Це одне із найнеулюбленіших запитань. Я – шеф-кухар, люблю всю їжу. Неможливо все звести до однієї-єдиної страви. Зі світових кухонь улюблені – азіатська, французька й латиноамериканська.
У програмі «Все буде добре» ви розкрилися не тільки як кулінар, але і як добра, позитивна і правильна в усіх відношеннях людина. Дуже рада, що на світі є такі люди, як ви! Успіху вам у житті й усього доброго!
Дякую!
Як Ви ставитеся до Тетяни Немеровець? 
До неї ставлення таке саме, як і до інших учасників шоу. Вони мають розуміти повний масштаб їхніх шансів, який надається в кулінарному світі.
Ви відвідали багато країн, пробували страви різних націй. Скажіть, яка найнезвичніша ваше улюблена страва?
Я – міжнародний шеф-кухар, і для мене не існує незвичної їжі. Їв мурах, черв’яків, змій і багато різних екзотичних страв. Найбільше мені подобаються мурахи, які популярні в моїй провінції Колумбії, де я народився.
Ви чудовий і неперевершений кулінар. Є чи такі страви, які ви не вмієте готувати, але хотіли б навчитися?
Дуже дякую! Нещодавно я чув про фаршированого верблюда – це традиційний метод приготування їжі в пустелі Сахара. З великим задоволенням хотів би побачити й спробувати таку страву.
Чим ви ще захоплюєтеся, крім кулінарії?
Мені подобається малювати, цікавлять образотворчі мистецтва, і хотілося їх поєднати з кулінарією. І приділити такій цікавій справі більше часу.
Екторе, а ким ви хотіли бути в дитинстві? Кулінарія у вас у крові з раннього віку?

Я завжди хотів стати Бетменом чи суперменом, але коли я зрозумів, що не вмію літати – став шеф-кухарем. (усміхається)
Вітаю, Екторе! У Вас є сторінка ВКонтакті? 
Так, є: Vk.com/chefHJB
Чому на проект не взяли Карлоса й Наталію? 
Їх на проект взяли, але вони не пройшли далі, тому що не змогли успішно виконати свої завдання. 
Чим плануєте займатися після зйомок «МастерШефа»? 
Зараз ми готуємося до зйомок «Кулінарної династії», а також я збираюся з’їздити до Канади й попрацювати там з моїми ресторанами. Також займаюся запуском лінії приправ під моїм ім’ям в Україні й СНД.
Вітаю, Екторе! Дуже приємно, що з’явилася можливість поспілкуватися з вами іспанською мовою. Дуже дякую за те, що ви робите для українського народу. Бажаю вам щастя, творчих успіхів і міцного здоров’я. Скажіть, у вас є мрія?
Мені теж дуже приємно з вами говорити однією мовою. А щодо мрії, то так! Дуже сильно хочу зібрати грошей і злітати в космос.
Якби ви не стали кулінаром, то який шлях обрали б? 
Свого часу дуже хотів стати архітектором. 
Пам’ятаєте найпершу страву, яку приготували? І коли це було? 
Перша страва була – колумбійський емпанадас. Я щойно прийшов зі школи, мені було 7 років, мама готувала емпанадас, я зайшов на кухню й почав їй допомагати. Ми приготували його разом. Це був мій перший досвід.
Чому саме Україна стала країною, де Ви вирішили влаштуватися на тривалий період? 
Важко казати, що я тут улаштувався. 50% часу я проводжу в Україні, а іншу половину – в Канаді: там мій дім. Але оскільки я тривалий період часу проводжу в Україні, то й Україну вважаю своїм домом!
Як Ви ставитеся до доброчинності, а саме до дітей-сиріт? І чи належите Ви до благодійних організацій?
Я підтримую доброчинність. Мої компанії завжди задіяні в проектах із підтримки місцевих спільнот. А також усі мої ресторани в Канаді є учасниками благодійних ініціатив, але вважаю, що важлива не тільки доброчинність. 
Яка улюблена страва з української кухні?
Я люблю всі українські страви, особливо мамалигу. Щораз, коли їжджу до Карпат, я їм її. А також вареники з м’ясом і картоплею. Люблю голубці: я навіть вигадав свою, латиноамериканську, версію цієї страви. Обов’язково поділюся новим рецептом латиноамериканських голубців в одному з випусків передачі «Все буде добре».
Я знаю, що до вас зараз приїхала мама. Як їй Україна? 
Мама обожнює Україну. Вона хоче дізнаватися про неї дедалі більше нового.
Могли б Ви приїхати з майстер-класом до сиріт у дитячий будинок під Києвом?

Щойно з’явиться можливість відвідати український дитячий будинок – я це зроблю!
Добрий вечір, Екторе! Хто готує Вам їсти вдома? 
Удома я готую сам.
Ви колись вигадували абсолютно нову страву самі? 
98% страв створюю сам з нуля. 
Ви собі самі готуєте їсти (чи є на це час)? Волієте їсти в ресторанах? Що зазвичай замовляєте? 
Обожнюю готувати собі їжу, особливо у своїх ресторанах Канади. Отримую величезне задоволення від приготування на особистій кухні.
На новій лінії спецій «Кулінарний шедевр» будуть присутні: рекомендації з їхнього використання, з якими продуктами краще поєднувати чи до яких страв додавати? 
Безумовно, так! На упаковці будуть поради й рецепти, також будуть поради на моїй сторінці chefbravo.com і на моїй сторінці у Фейсбуці – facebook.com/hector.jimenez.bravo
Екторе, добридень! Хотіла висловити Вам велику подяку за те, що Ви є в моєму житті. Ви як сонце – освітлюєте все навколо! Талантище й справжній чоловік! 
Дуже дякую!
Скажіть, Ви ніколи не шкодували про те, що народилися в Колумбії, а не в Канаді чи іншій країні? 
Ніколи не шкодував – пишаюся своїм колумбійським корінням. Я не здав свого колумбійського паспорта і ніколи цього не зроблю.
Екторе, який Ваш улюблений десерт?
Так званий «Три молока». Рецепт дивіться в передачі «Все буде добре».
Екторе, Ви весь час критикуєте страви учасників шоу «МастерШеф». Коли ви починали самі готувати, ваші страва не критикували? 
Я шеф-кухар і працюю в сфері обслуговування. І як постачальник послуг піддаюся критиці, але сприймаю її конструктивно й роблю необхідні виправлення, якщо потрібно. Неможливо бути шеф-кухарем і не отримувати критику. Їжа – це як мистецтво: комусь подобається, а комусь ні.
Який із проектів Вам подобається найбільше: «МастерШеф», «Кулінарна династія» чи «Все буде добре»? 
Люблю «Мастершеф» з тієї причини, що навчаю учасників, «Кулінарну династію» за те, що там присутня сімейна взаємодія, а «Все буде добре» – добрий шанс поділитися своїми рецептами з усією Україною!
Як ви потрапили на СТБ? 
Друзі порекомендували мене на СТБ, і я пройшов кастинг. Це було дуже цікаво й жорстко.
Вітаю, Екторе! Є запитання, які цікавлять мене:
1) Невже всі рецепти Ви тримаєте в голові? Може, ведете книжку, куди записуєте рецепти? 
Є велика база даних рецептів, яку я хочу випустити, але для цього категорично бракує часу.
2) Коли плануєте відкрити свою кулінарну школу? 
Зараз моя компанія займається проектом зі спеціями. Цього місяця ми закінчуємо й знову повернемося до запуску кулінарної школи – слідкуйте за моїм сайтом, а також телепрограмами СТБ.
3) У яких мережах супермаркету можна купити приправу від Вас? 
В усіх супермаркетах України.
4) Чого чекаєте від 3-го сезону «МастерШеф»?
У 3-му сезоні мої побажання до учасників зростуть. Дуже важливо, з яким рівнем вони прийдуть на шоу. По 2-му сезону можу сказати, що конкурсанти прийшли підготовленими до боротьби й творять дива заради перемоги.
Жінки в сукнях якого кольору Вас більше приваблюють?
Червоного!
Яке кухонне приладдя ви вважаєте обов’язковими для непрофесійного готування? А яке, в принципі, не потрібне?
Це маленький (15 см) і великий (30 см) ножі, мусат – для заточування ножів (обов’язково), занурювальний блендер, одна сковорідка на 28 см, каструля на 20 см, мірна склянка, дошка для нарізки, шпатель, лопатка й вінчик. Без цих речей кухню неможливо уявити, а з ними реально створити шедевр.
Чи маєте ви «чергову страву»?
Так. Салат «Нісуаз».
Ви користуєтеся послугами астролога чи екстрасенса? 
Ні!
Екторе, який найнезвичайніший ресторан ви відвідали? 
Плаваючий ресторан у Камбоджі, він фактичний весь був на воді. Це ресторан на баржі, також там міститься ще й базар із продуктами. У разі повені він залишається цілим і неушкодженим. 
Чи вірите Ви у віщі сни? 
Я вірю, що сни пов’язані з нашим повсякденним життям, і нам просто потрібно навчитися їх інтерпретувати й не бояться.
Який Ваш улюблений час доби? 
Ранок.
Де Ви найбільше любите відпочивати? 
У горах.
На першому побаченні Ви б запросили дівчину:
а) до музею
б) до кафе
в) до готелю
г) свій варіант 
Запросив би дівчину в місце, де міг би порадувати своїм кулінарним талантом. У мене був досвід такого побачення, усе закінчилося з позитивним результатом.
З якою рибою Ви найбільше любите працювати? 
Риба дорада.
Який Ваш улюблений соус? 
Соус Hollandaise.
Фьюжн яких двох кухонь Ви вважаєте недозволеним? 
Всі кухні можна поєднувати, головне – робити це правильно.
Молекулярна кухня для Вас – це… 
Молекулярна кухня – це занурення в хімічні й фізичні процеси властивостей продукту, а також кулінарна зміна самого смаку.
Чи можливо звичайній дівчині з невеликого міста познайомитися з Вами особисто? 
Звісно, можливо! Приходьте на кастинг «МастерШефа» чи «Кулінарної династії».
Ви самі добираєте одяг чи допомагає фахівець?
Допомагає фахівець, але вона дослухається до мого особистого смаку.
Екторе, кому ще зі знаменитостей ви б хотіли приготувати?
Хотів би Папі Римському у Ватикані.
Скажіть, складніше працювати в незалежному ресторані чи в ресторані при готелі? 
У кожному разі є свої «за» і «проти». Я працював і там, і там, скрізь є свої переваги. У незалежному ресторані можна проявити більше креативу.
Що Ви зустрічали в Україні такого, чого не бачили ніде більше у світі? 
Таку кількість чарівних жінок!
Екторе, ви народилися в Колумбії, громадянин Канади, а живете в Україні. Це називається космополітизм. Складно вам доводиться з таким розмаїттям культур навколо? 
Складно, але мені подобається, і я без цього не можу.
Які види спорту Ви любите? 
Найбільше люблю велосипедний спорт.
Добрий день, Екторе! Моє запитання таке: чи зможете ви дозволити собі сказати на адресу журналістів чи фанатів образливі слова? 
Частина професіоналізму – самоконтроль. У разі якщо журналісти ставлять несподівані питання, потрібно себе контролювати й відповідати відповідним чином.
Чи не дістають вас шанувальники? Як ви ставитеся до того, що до вас підходять люди на вулиці? 
Шанувальники не дістають. Перед виходом на знімальний майданчик негатив будь-якого характеру я ховаю. Люди на вулиці підходять і хочуть просто поспілкуватися: мене це не дратує.
Які 3 речі Ви взяли б із собою на незалюднений острів? 
Навіщо брати щось із собою на незалюднений острів, якщо там і так рай? Головне – не забути свою улюблену жінку.
Яка Ваша улюблена колумбійська страва? Її можна приготувати в наших українських умовах? 
Це Ajiaco, її можна приготувати в Україні. Я часто готую вдома, й інгредієнти можна купити на базарі.
Учасники другого сезону «МастерШеф» сильніші за учасників першого. Які будуть учасники третього сезону, як Ви вважаєте? 
Я хочу, щоб вони були сильнішими за мене!
Скажіть, будь ласка, чи можна в тірамісу замінити Маскарпоне чимось дешевшим так, щоб це сильно не позначилося на смаку?
Можна використовувати сир Філадельфія – він дешевший за Маскарпоне.
Чи буде «МастерШеф-3»? Дуже хочу пройти в шоу й попрацювати з Вами на одній кухні. 
Думаю, що він має бути. Слідкуйте за новинами СТБ і приходьте на кастинг.
Чи маєте Ви шкідливі звички? 
Зі шкідливих звичок – я дуже люблю шоколад.
Чи є такі страви, які вам не вдаються, які ви не любите готувати? Якщо так – які?
Класичні суфле – дуже складні страви, під час навчання часто не вдавалося. З досвідом упорався й став експертом.
Ви не думали про те, щоб видати щось на кшталт відеозбірки ваших майстер-класів?
Чудова ідея, може, у майбутньому ми це зробимо. А на сьогодні всі проекти телеканалу СТБ із моєю участю і є добрі кулінарні відеозбірки.
Чи є в мене шанс зайняти місце у вашім шляхетному серці? 
У кожної людини серце може запалати будь-якої миті. Моє – не виняток. Мабуть, це й буде відповідь на ваше запитання.
Розкажіть про найпростішу й найскладнішу страву з тих, які Ви готуєте. А якщо можна, поділіться рецептом!
Дивіться на моїй сторінці у Фейсбуці, там всі рецепти. А якщо ви шукаєте конкретні, то пишіть – і я залюбки з вами поділюся.
Чому ви не відкрили в Києві свій ресторан?
Ми в процесі, але як я й казав, моя компанія зараз займається запуском спецій.
У минулому сезоні ви носили окуляри на зйомках, у цьому – ні. Що сталося? 
Ношу контактні лінзи.
Екторе, який у Вас улюблений напій? 
Ананасовий сік.
Як часто Ви проводите час із Танею Стребковою? 
Це моя особиста таємниця.
Який Ваш життєвий девіз? 
Не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні!
Як ви ставитеся до чоловічої косметології? Чи робите Ви якісь процедури?
Я вважаю, що косметологія – це особисте рішення кожного, незалежно від статі. Сам нічого не роблю, просто намагаюся дбати не тільки про обличчя, але й про здоров’я в цілому. Гарна дієта й здорові звички.
Існують чіткі правила сумісності між собою різних спецій і пряностей. Яких правил варто дотримуватися? 
Головними кулінарними таємницями я завжди намагаюся поділитися з глядачами. Якщо вас цікавить щось конкретне, то заходьте на мій сайт чи пишіть у Фейсбук. Зараз ми запускаємо лінію спецій, і там є поради, які можна використовувати.
Скажіть, після повернень до Канади вас не шокує цивілізованість тамтешнього суспільства?
Не шокує. Кожна країна має свої негативні й позитивні боки даного питання. Деякі речі працюють там, як і тут, а деякі й навпаки.
Екторе, як ви знаходите на все час? Постійно в телевізорі, ще свій бізнес, приправи тощо.
Це називається організація. Я став у цьому експертом.
Вам подобалися старші жінки, коли ви були юнаком?
Я про вік ніколи не хвилювався – частіше слухаю серце. 
Якого овочу чи фрукта вам бракує в Україні?
Бракує спецій, які називаються Guascas, також бракує Plantain і Yucca.
Як ви ставитеся до того, що всі Мішленовські ресторани годують здебільшого важкою, калорійною їжею на ніч? Адже це шкідливо. 
Це ніяк не пов’язано з тим, що це Мішленовський ресторан. У Західній Європі заведено, що головною їжею є вечеря. І там увечері дають великі порції – як у ресторані, так і вдома.
У якому регіоні України з ресторанами найгірше? 
Не можу назвати регіон, у якому найгірше – кожен добрий по-своєму. Мені дуже сподобалася їжа в таких містах як Львів, Одеса та Київ.
Жінка на кухні – це добрий помічник чи ворог? 
Жінка не може бути ворогом.
Яка спеція Ваша улюблена? Яку спецію з «Кулінарного шедевра» спробувати першою? 
З «Кулінарного шедевра», насамперед, потрібно спробувати суміш спецій для запікання м’яса. Моя улюблена – кумин.
Екторе, з ким вам краще працювати – з Жанною Бадоєвою чи Анфісою Чеховою? 
Вони дуже різні, і їх важко порівнювати.
Можна кулінарію описувати математично? Чи є стандарти, чи під час приготування їжі потрібно покладатися на «око», досвід і свій смак?
У кулінарії відчуття відіграють велику роль. Звісно, є рецепти, в яких треба бути математично точним. Особливо такої уваги хочуть кондитерські страва. 
Ви колись чули висловлювання, що Бог створив їжу, а Сатана – кулінара? Що думаєте з цього приводу? 
Іноді треба бути твердим зі своїми підлеглими – це може нести в собі темний відбиток, але в глибині душі я янгол.
Екторе, скажіть, як склалися ваші стосунки з Тетяною із Сімферополя? Ви спілкуєтеся? Вона стала вашою дамою серця? Ви згодні з тим, що вона – як принцеса з казки? 
Так, ми спілкуємося. Все інше досить особисте.
Я пишу книги, і в мене в планах є розповідь про кулінарів. Як ви дивитеся на те, щоб бути прототипом одного з героїв?
Чом би й ні?
У цього персонажа є сестра, яка теж досягла чималих успіхів у кулінарії. Якою ви її бачите? 
Два кухарі в одній родині – не думаю, що це спрацює.
Ви у своєму інтерв’ю казали, що без знання технології приготування їжі в кулінарії робити нема чого. Які книги ви особисто можете рекомендувати?
Раджу таку книгу як «Лярусс Гастрономік».
Екторе, прошу вас порадити кулінарні книги, у яких приділяється особлива увага тонкощам в обробці продуктів, виготовленні соусів, випічці. 
Professional Chef – американський інститут кулінарних мистецтв.
Скажіть, а ви особисто берете участь у відбірних кастингах, які проходять у різних містах України? 
Так!
Під час проведення сезону «МастерШеф» чи проводите ви навчання конкурсантів?
Весь час навчаю!
Екторе, я знаю, що вам подобається музична група The Hardkiss. А чи є ще якісь українські виконавці, яких ви слухаєте? 
«Океан Ельзи», Наталя Могилевська, Іван Дорн.
Екторе, ви згодні з фразою «Бути розумним і добре навчатися – дві різні речі»?
Кожна людина має свій потенціал. Нам усім потрібно завзято навчатися для досягнення високих результатів.
Ви у своїй ранній кулінарії робили такі самі помилки, як і учасники ваших проектів?
Я дотепер не завершив навчання. Кулінарія – це щоденна школа смачних страв. Навчався 4 роки й від самого початку робив такі ж помилки, як і учасники.
Ви готували для нашого президента Януковича?
Поки що ні.
Що б ви порадили для тих, хто хотів би взяти участь у наступному сезоні «МастерШеф»? Кому туди краще не лізти?
Ідіть на кастинг за першої нагоди. Якщо вам не подобається кухня – то кастинги кулінарної передачі не для вас. Це може бути єдиною причиною не йти на кастинг.
Яке місце у вашому житті займає спорт? Ви виглядаєте чудово. Правильне харчування, звісно, запорука здоров’я, але й фізичні вправи теж відіграють велику роль.
Я не фанат спорту, але намагаюся підтримувати себе в гарній формі. Займаюся різними видами спорту.
Чим вам сподобалася наша країна? 
Найбільше мені подобається доброта українських людей. 
Чи визнаєте ви той факт, що вегетаріанство стає дедалі популярнішим у світі?
Так, визнаю. Моя мама – вегетаріанка. Незважаючи на те, що я не вегетаріанець, я поважаю такий спосіб життя.
Чи можна сподіватися, що в майбутньому один із сезонів «МастерШефа», скажімо, 5-й чи 7-й, буде повністю вегетаріанським? 
«МастерШеф» куштує різні кухні, включаючи вегетаріанську. Кухарі готують не тільки на основі вегетаріанства. Усе змінюється. 5-й чи 7-й сезон може й стати вегетаріанським, чом би й ні?
Розкажіть, чи є у вас свійські тварина? Адже на вашому фото з Канади є чудова кішечка. 
Два сіамських коти.
Скількома мовами ви розмовляєте?
Французькою, англійською, іспанською і трохи російською.
У якій країні ви почуваєтеся комфортніше?
Дуже комфортно почуваюся в Україні й Канаді.
Чи змогли б Ви побудувати стосунки з дівчиною, яка, наприклад, молодша від Вас на 20 років? Чи Ваша обраниця має бути людиною, яка склалася? 
Моя обраниця має бути цікавою особистістю, і її вік не має значення. 
Чи плануєте ви відкрити в Україні свою кулінарну школу? У мене дві доньки, я б залюбки віддала їх навчатися до Вас.
Планую відкривати школу в Україні, сподіваюся, це буде незабаром.
Вітаю, Екторе! Я з Ніжина. Хочу вас запросити на 22 жовтня до Ніжина. У мене буде день народження. Хочеться підтримувати з вами дружбу. Мене звуть Юра. Ви суперкухар. Хотілося б спробувати ваші улюблені страви. 
Юро, дуже дякую за запрошення, у Ніжині я ще жодного разу не був.

Дуже дякую за цікаві запитання. Мені дуже приємно було відповідати улюбленим глядачам. Працюватиму й відкриватиму нові кулінарні шедеври й мої особисті таємниці в передачах телеканалу СТБ. Ваш улюблений шеф-повар Ектор Хіменес-Браво. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: